Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gostovanje

Mala scena na 5. Trakya kukla festivalu u Turskoj

Mala sirena, Mala scena,
arhiv Mala scena
27.03.2013.
u 10:49

„Mala sirena“ vodena je fantazija o tajnama podmorskih dubina. Priča je to o ljubavi i prijateljstvu koje nadilazi granice svjetova

Predstava kazališta Mala scena iz Zagreba „Mala sirena“ od 31. ožujka do 7. travnja  gostuje  u Turskoj, na  međunarodnom festivalu koji će se održati u gradu Lulleburgazu. Ona je jedina predstava iz Hrvatske, a na festivalu sudjeluju produkcije iz Brazila, Argentine, Perua, Kolumbije, Australije, Novog Zelanda, Rusije, Bugarske, Ukrajine, Mađarske, Francuske, Španjolske, Belgije, Austrije, Irana, Turske, Bosne i Hercegovine, Kosova, Armenije, Tunisa i Italije.

„Mala sirena“ vodena je fantazija o tajnama podmorskih dubina. Priča je to o ljubavi i prijateljstvu koje nadilazi granice svjetova, a predstava je nastala je kao završni rad Katarine Arbanas na Umjetničkoj akademiji u Osijeku pod mentorstvom prof. Karela Makonja. Mala s

cena premijerno je izvela ovu predstavu koja se igra u akvariju u studenome 2011. godine, a namijenjena je djeci i mladima od 6 do 15 godina te se igra za najviše 80 gledatelja. Redateljica, dramaturginja, scenografkinja i oblikovateljica lutaka je Katarina Arbanas, a i gotovo cijeli ostali dio autorske ekipe čine mladi umjetnici: skladatelj, Tin Tonković, oblikovateljica svijetla Željka Fabijanić Šaravanja, predstavu je likovno oblikova Mario Kolarić, fotografkinja je Ana Šesto. Producentica predstave je Vitomira Lončar, a sve uloge sa 37 lutaka igraju Katarina Arbanas i Giulio Settimo.

Na ovom najvećem turskom festivalu naša predstava odigrat će 8 izvedaba.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije