Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Schengenfest

Kaiser Chiefs: 
Želimo da nam životi budu što kompliciraniji

Kaiser Chiefs Schengenfest
PIXSELL
06.08.2012.
u 19:05

Zvijezde festivala nisu razočarale obožavatelje. Odsvirali su sve hitove: Never Miss a Beat, Ruby...

Treba život održavati uzbudljivim – iznosi pjevač Ricky Wilson filozofiju članova grupe Kaiser Chiefs koja je sjajnim koncertom u slovenskom mjestu Vinici označila vrhunac odličnog ovoljetnog Schengenfesta.

Težak proboj na vrh

A uzbudljiv je za desetak tisuća obožavatelja bio i njihov dvosatni nastup na kojem nisu propustili izvesti sve svoje hitove. Koncert je otvoren pjesmom Never Miss a Beat, a zatim su se zaredali Angry Mob, Everyday I Love You Less and Less, Ruby, I Predict a Riot... Žestoku svirku začinio je energičan Wilsonov nastup. S bas-gitaristom Simonom Rixom objašnjava da su upravo iz potrebe za stalnom aktivnošću odlučili osnovati svoju izdavačku kuću.

– Imali smo slobodnu godinu pa nam je bilo malo dosadno. Razmišljali smo čime se baviti kada ne sviramo ili snimamo albume. Nije cijeli smisao biti u stroju za zarađivanje. Volimo si komplicirati živote, jer čim on postane jednostavan, dosadan, nastupa lijenost i shvatite da ne želite raditi nešto čime ste se htjeli baviti od desete godine – kaže Rix.

Članovi Kaiser Chiefsa prijatelji su još iz školskih dana. Bend je osnovan 1996. godine u Leedsu, a do danas je objavio četiri albuma pod tim imenom i jedan prije kao grupa Parva. Teško su se probili, ali kad im je to uspjelo, postali su svjetska senzacija, i to nakon albuma Employment iz 2005. godine.

(Ne)argumentirane kritike

– Imali smo sreće, zajahali smo val. Takva vremena dolaze i prolaze pa se nadamo da će se pojaviti još jedan val, to jest da upravo sada postoji sastav koji svira u garažama i pubovima koji će otpuhati sve pred sobom idućih godina – kaže Wilson.

Najviše drže do mišljenja publike, ali cijene i argumentiranu kritiku. Ne sviđa im se ona koja je utemeljena na pogrešnim podacima.

– Na kritičare reagiram tako da ih udarim u lice – šali se Wilson.

Ključne riječi

Komentara 1

TO
tomash
10:45 07.08.2012.

Dobra mjuza, al ako si hocete zakomplicirati zivot: Doselite se u Hrvatsku svirajte i radite u škveru ili konzumu i bit sce vam jjjjjjjjjjaaaaaaaaaaaaakooooooo interesantno. Nema te izdavacke kuce koja bi vas izdala (konj do konja u njima) pa da ste bas Beatlesi. :-))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije