Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bruxelles

Dubravka Vrgoč zalaže se za zaštitu europskih kazališta

Dubravka Vrgoč
PIXSELL
24.04.2012.
u 16:01

Cilj kampanje \"Europski teatar je važan\" je zaštititi europska kazališta od propadanja zbog recesije i političkih utjecaja koji je koriste da bi srezali troškove javnih kazališta

Ravnateljica ZKM-a Dubravka Vrgoč najavila je u utorak 24. travnja u Bruxellesu, kao predsjednica Europske kazališne konvencije, početak kampanje pod nazivom "Europski teatar je važan", kojoj je cilj zaštititi europska kazališta od propadanja zbog recesije i političkih utjecaja koji recesiju koriste da bi srezali troškove javnih kazališta. Odbor za kulturu Europskog parlamenta ovaj tjedan ima debatu o programu "Kreativna Europa", kako je nazvan sedmogodišnji proračun za kulturu koji predlaže Europska komisija, a udruga europskih kazališta kojoj je Dubravka Vrgoč na čelu želi u toj debati štititi interese javnih, nekomercijalnih kazališta. 

– Želimo upozoriti na važnost izdvajanja novca za nešto što je neprofitno, za umjetnički teatar – rekla je Dubravka Vrgoč.

Komentara 2

AM
amato
16:25 24.04.2012.

Sposobna menađerica u kulturi - dobiva plaću iz proračuna i ona i zaposlenici Zagrebačkog kazališta mladih kojemu je na čelu. A prema zaposlenicima se ponaša kao da je Bogom dana.

VE
Vexans
18:25 24.04.2012.

ZKM je zakon! Ms Vrgoč nije Bogom data ali budimo Bogu zahvalni što je imamo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije