Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pulski filmski festival

Dokumentarni i animirani filmovi ravnopravno će se natjecati za Arene

Umjetnicki ravnatelj Festivala Danijel Pek
Srecko Niketic/PIXSELL
07.03.2023.
u 10:35

Festivalsko vijeće prihvatilo je program novog umjetničkog ravnatelja Danijela Peka, a za sedamdeseti rođendan festivala priprema se imonografija "Film pod zvijezdama"

Festivalsko vijeće Pulskog filmskog festivala prihvatilo je program novog umjetničkog ravnatelja Danijela Peka, koji će sljedeće četiri godine voditi nacionalni festival. Predstavljanje koncepta ovogodišnje Pule te najava obilježavanja 70. godišnjice održani su u pulskom Kinu Valli, koje će uz Arenu i Istarsko narodno kazalište biti jedna od središnjih lokacija festivala, dok Dom hrvatskih branitelja postaje festivalski centar.

– Na 70. izdanju Festivala želimo zahvaliti publici na desetljećima vjernosti i prikazati im najbolje od naše filmske produkcije, a u Puli napraviti godišnje mjesto okupljanja hrvatske filmske zajednice. Naglasak je i dalje na igranom filmu koji će činiti glavninu programa, ali bit ćemo otvoreni i za iznimna ostvarenja u dugometražnom animiranom i dokumentarnom filmu, što je već uobičajena praksa na svjetskim festivalima – najavio je Danijel Pek, a novi izbornik filmskog programa Mario Kozina dodao je da festival želi biti u tijeku s aktualnim navikama profesionalne i šire publike.

Ravnateljica Javne ustanove Pula Film Festival Tanja Miličić najavila je niz aktivnosti kojima se planira obilježiti festivalski jubilej. U suradnji s Kino mrežom, u festivalska događanja uključuju se i neovisna kina širom Hrvatske koja će prikazati neke od najboljih festivalskih naslova iz programa. Programom "Festival u kvartu" tijekom lipnja na 12 lokacija diljem Pule prikazat će se najbolji filmovi iz povijesti festivala prikladni za djecu i obitelji. Namjera je i Circolo Classic posvetiti visokoj obljetnici odabirom filmskih klasika.

– Izdajemo najvažniju ediciju o Pulskom filmskom festivalu u posljednjih 45 godina, monografiju "Film pod zvijezdama", ostvarenu u suradnji s Povijesnim i pomorskim muzejom Istre koji skrbi o festivalskoj arhivi, a monografija obuhvaća više od 400 stranica povijesti festivala – otkrila je Tanja Miličić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije