Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nepoznati počinitelji

Banksyjev grafit vandaliziran nakon samo dva dana

Foto: Instagram
10.12.2019.
u 11:48

Ulični umjetnik Banksy, čiji pravi identitet još nije otkriven, poznat je po svojim socijalno angažiranim grafitima. Preko vikenda u Birminghamu osvanuo je njegov najnoviji grafit koji je samo nekoliko dana poslije vandaliziran.

Ulični umjetnik Banksy preko vikenda naslikao je svoj najnoviji mural na ulicama Birminghama. Banksy, inače poznat po socijalno angažiranim grafitima, na zidu je naslikao dva soba koji izgledaju kao da vuku uličnu klupu te na Instagramu objavio video beskućnika koji na klupi spava, aludirajući tako na saonice Djeda Božićnjaka koje vuku sobovi. 

Ispod videa napisao je: "Bog blagoslovio Birmingham. U 20 minuta koliko smo snimali Ryana na ovoj klupi, prolaznici su mu dali topli napitak, dvije čokoladice i upaljač - bez da ih je išta pitao".

No, nepoznati počinitelj u ponedjeljak je na sobove nacrtao crvene noseve, a javnost ima podijeljena mišljenja je li to vandalizam ili samo dobra šala. 

Dvoje prolaznika čak tvrde da su vidjeli Banksyja, poznatog po tome da se već godinama skriva i od najrevnijih obožavatelja i medija. 

-  Izašla sam iz autobusa u petak oko 7 ujutro i vidjela čovjeka kako beskućniku na klupi daje užinu. Nije mi bilo ni na kraj pameti da je to Banksy, mislila sam da je to samo neka osoba koja je odlučila pomoći beskućniku - rekla je jedna od prolaznica Guardianu. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije