Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZBRKA S PRAVIMA

Balet HNK namirio je ZAMP, ali nije platio i Josipi Lisac

Josipa Lisac
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
01.06.2019.
u 22:54

Koreograf Igor Kirov, v. d. ravnatelja Baleta u splitskom teatru, rekao nam je da su zbog očito vrlo ljutite gospođe Josipe Lisac doslovno prije same premijere morali izmijeniti koreografiju

Baletna predstava HNK Split najavljena pod nazivom “Balet o jednoj mladosti”, a inače i posljednja ovosezonska premijera, promijenila je ime u “Balet o mladosti”. Izmjena se dogodila samo večer uoči premijere na zahtjev vlasnice autorskih prava, naše glazbene dive Josipe Lisac.

Ona nije dopustila da se u predstavi koristi pjesma “O jednoj mladosti” ni da se balet tako zove zato što jasno asocira na pjesmu njezina pokojnog supruga Karla Metikoša. Osim što su autori odlučili promijeniti naslov predstave, odlučili su iz baleta izbaciti i navedenu pjesmu. Kako doznajemo od Gorana Golovka, v. d. intendanta HNK Split, pravna služba teatra prema ZAMP-u je obavila sve kako je zakonom propisano.

– HNK Split sve je na vrijeme prijavilo ZAMP-u, što smo dužni obaviti. Međutim, nisu nas upozorili da, osim skupnih, postoje i individualna autorska prava koja smo na žalost zatražili relativno kasno – izjavio je za Večernjak Goran Golovko.

 

Ključne riječi

Komentara 2

BA
Barisnjikov
23:55 02.06.2019.

Pre dobra glazba za splačinu iz lonca učenika i produzene ruke osuđenog zlostavljača D.B..

DU
Deleted user
01:00 02.06.2019.

ZAMP se opet pokazao jako korisnom institucijom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije