Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zakuhalo se

Dođu li Zvezdini navijači, i oni će pomoći obnovu Vukovarskog vodotornja!

Srbija - Albanija
Foto: Reuters/PIXSELL
06.04.2016.
u 16:59

Zvezda ima dvije skupine navijača. Jedni prate regionalnu ligu i s njima nema problema, a ovi koji prate Euroligu su i nogometni navijači i to je sasvim drukčije navijanje

Nebojšu Čovića, predsjednika Košarkaškog kluba Crvena zvezda, jako žulja odluka KK Cedevite da sav prihod od zagrebačke euroligaške utakmice s njegovim klubom ovog petka ide u korist obnove Vukovarskog vodotornja, spomenika kulture koji je postao simbolom hrvatskog otpora srbočetničkim osvajačkim aspiracijama.

Štoviše, čak se Euroligi požalio da je Cedevita neprimjereno najavila tu utakmicu, ali je valjda zaboravio objasniti zašto su se na beogradskoj utakmici istih klubova pjesmom s tribina slavljene "straže generala Draže", zašto nije uklonjen transparent koji slavi osuđenog ratnog zločinca generala Tolimira i zašto mu nije nimalo smetalo što se mahalo četničkim kokardama.

Ako netko tu nešto pokušava zakuhati, onda je to svakako Čović, majstor političke provokacije i pritiska, što se vidi i po intonaciji tekstova u beogradskim tabloidima. I dok Kurir piše da je to "teška provokacija", Alo pak ističe da su na djelu "hrvatski skandal majstori". Uostalom, Čović provocira i kada kaže da će u Zagreb doći Zvezdinih 500-1000 navijača jer su oni to, po njemu, već unaprijed rezervirali što zvuči poprilično nestvarno jer je riječ o natjecateljski potpuno beznačajnoj utakmici. U Cedeviti pak na to odgovaraju da protiv ničijeg dolaska na utakmicu nemaju ništa protiv ako će taj uredno platiti ulaznicu i tako dati i svoj doprinos obnovi vodotornja.

– Dosad smo po tom pitanju imali dobru suradnju sa Zvezdom i jedni drugima smo osiguravali ulaznice u nekom reciprocitetu. Inače, ulaznice nisu mogle biti rezervirane, ali su u slobodnoj prodaji i mogu biti kupljene putem interneta. O organiziranom dolasku Zvezdinih navijača zasad nemamo nikakvu informaciju, a kada bismo to imali, podigli bismo ovu utakmicu na višu sigurnosnu razinu. Isto tako, niti o pojedinačnim dolascima informacije nemam, ali ako dođu, za njih će u Draženovu domu kao i obično biti osigurana zelena tribina koja će biti posebno osigurana. Poznato je pravilo da gostujući navijači u euroligaškim utakmicama ne smiju nositi obilježja svojih klubova pa se i toga valja držati. Inače, Zvezda ima dvije skupine navijača. Jedni prate regionalnu ligu i s njima nema problema, a ovi koji prate Euroligu su i nogometni navijači i to je sasvim drukčije navijanje.

Tako govori Cedevitin direktor Davor Užbinec kojem bismo preporučili da ipak obavijesti policiju i o mogućnosti da među Zvezdinim prijateljima kluba, kojih će sigurno biti, bude i provokatora jer uvijek mogu doći i "delije" iz Slovenije i BiH, ako ih već ne bude iz Srbije. Provokacije su moguće bez obzira na to što u dvorani neće biti nikakvog vezanog programa na temu ratnog Vukovara, niti će brošure vezane uz utakmicu na sebi imati sliku vodotornja.

>>Zvezda zbog Vukovarskog vodotornja prijavila Cedevitu Euroligi!

Komentara 46

AG
Agramer198
17:17 06.04.2016.

A jel, rušiti Vukovar se moglo, a dati koju kunu (dinar) za obnovu im je tlaka? Bože pomozi s kime smo mi dijelili državu skoro 70 godina...

JU
juma
17:17 06.04.2016.

Sramota. U normalnim državama i medju civiliziranim narodima bi se klubovi sami dogovorili i prihod s obje utakmice uplatili u svrhu podizanja spomenika protiv rata i ljudskog bezumlja. Pogotovo bi to, kao opomenu i zalog za budućnost, trebala uraditi Crvena Zvezda, čiji su mnogi navijači bili u u četničkim postrojbama. Pgledajte europske narode i učiti se od njih, ili želite još generacijama biti prkno europske civilizacije iz kojeg će se ljudi iseljavati u normalan svijet?

DU
Deleted user
18:45 06.04.2016.

Sto manje posla sa njima to bolje......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije