Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
09.02.2015. u 14:00

Javna televizija je i ovaj put bila blaga prema njemu kao što je uostalom to bila za vrijeme cijelog mandata

"Posljednja kava” predsjednika Ive Josipovića s građanima mogla je biti sasvim dobra podloga za jednu dubinsku analizu petogodišnjeg mandata.

Dok je kulturno-umjetničko društvo izvodilo prigodni program, kamera je uhvatila predsjednika na odlasku kako se bori s emocijama. Nije mu lako iz nekoliko razloga. Nikada nije ugodno napustiti visoki položaj i moć i utjecaj koji donosi, a pogotovo je teško prihvatiti poraz na već “dobivenim izborima”.

U pet godina čak je 8000 građana uživalo na kavi na Pantovčaku i sada tome naprasno dolazi kraj. Urednik Dnevnika Stipe Alfier i novinarka Kristina Bojić trebali su pokušati malo dublje prodrijeti u predsjednikovu dušu. Ima tu emocija puno više nego što bi se moglo zaključiti iz ovog priloga. Kako se približava odlazak s Pantovčaka, tako i u Josipovićevu pogledu ima sve više sjete i žala za vremenima koja se više nikada neće vratiti.

U blagoj “depresiji” je i njegova savjetnica Zrinka Vrabec Mojzeš koja je i sama očekivala još pet godina u debeloj hladovini Pantovčaka. Bilo bi zanimljivo znati što misli Josipović zašto je izgubio izbore i što je to krivo napravio njegov tim da je moralo doći do neslavnog kraja. Drugim riječima, tko je taj “pantovčački Juda” koji je doveo do toga da je Josipović morao već ovog vikenda popiti posljednju kavu na Pantovčaku.

Javna televizija je i ovaj put bila blaga prema njemu kao što je uostalom to bila za vrijeme cijelog mandata. Možda je i ta nerealna medijska slika pridonijela tome da je predsjednik na odlasku morao doživjeti tako brutalno otrežnjenje.

MINUS Volim kada padne veliki snijeg i kada je to najvažnija tema u Dnevniku. Samo mi nije jasno zašto sve televizije izvještavaju o tome kao o potresu i poplavama. Za mene je snijeg prije svega simbol igre i radosti.

PLUS Odličan dokumentarac o skejterskoj sceni u komunističkom DDR-u. Film znakovitog naslova “Ovo nije Kalifornija” daje nepoznatu sliku o oazi slobode koju je ipak kontrolirala zloglasna tajna služba Stasi.

Komentara 39

DU
Deleted user
14:11 09.02.2015.

stari vodnik-stipe alfier je blamaža dalekovidnice i tipičan primjer novinara koji je u službi politike.s njegovim odlaskom možda bi i narod povirija na htv-ov dnevnik,pljuc

PA
partizancina
14:12 09.02.2015.

Od jedan do pet dajem mu cistu peticu velikog marsalovog reda kao dobrom jugoslovenskom predsedniku bijedne republike *rvatske........ ali svemu kraj pa i njegovoj psikopatiji nad napacenim i desetkovanim hrvatskim narodom od 1918 pa na ovamo.....svaka mu cast svojom " " umiljenom " jugoslovenscinom uspio je preodgojiti dobar dio zagoraca varazdinaca istrana rijecana i jos nekih u poslusne jugoslovene koji su poceli neopisivo voljeti region.

DU
Deleted user
14:35 09.02.2015.

Josipović odlazi u legendu, preko prijevoja Jorgan planine - koja ga sačuvala tijekom Domovinskog rata. Nije on ranjen, kako gore krivo piše, jer to implicira da se pucalo - a nije, jerbo gdje se puca to on onako samo onda izdaleka promatra. Njega ugrizla ona guja koju spominjao u Knesetu! Izgmizala i uštrcala mu otrov... Nije ni istina da je on slabić - jeli da sve zvoni od njegovog gnjeva i da prijeti Kolindi da ide u novu rundu obračuna s njom za 5 godina, da dobije još jedan predsjednički mandat i vrati joj milo za drago!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije