Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 196
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
praznik rada

Zagreb prvi put bez prvosvibanjske povorke

Ozren Matijašević
Jurica Galoić/Pixsell
15.04.2015.
u 07:15

Sisak će ove godine biti središnje mjesto sindikalnog prosvjedovanja na Praznik rada 1. svibnja.

Pred sisačkom rafinerijom okupit će se sindikalci svih pet sindikalnih središnjica, čime se prvi put središnji radnički prvosvibanjski prosvjed neće održati u Zagrebu, nego u nekoć jakom industrijskom gradu koji je danas ekonomski opustošeno središte najsiromašnije županije u Hrvatskoj.

– Točno je, sve središnjice zajedno dogovorile su se i okupit ćemo se na Praznik rada pred Rafinerijom u Sisku u 10 sati ujutro kako bismo upozorili na rastakanje hrvatskog gospodarstva. Nema nikakvog cirkusa, nego na konkretnom primjeru upozoravamo na problem, kako je HURS radio prethodnih godina – potvrdio je Ozren Matijašević, predsjednik Hrvatske udruge radničkih sindikata. Mladen Novosel, šef Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, napominje da će detalje velike sindikalne akcije iznijeti sljedeći tjedan.

– Zbog problema u Rafineriji Sisak, kutinskoj Petrokemiji i samom Gradu Sisku odabrali smo baš tu sredinu za mjesto s kojeg ćemo poslati apel za spas preostale industrije i velikih trgovačkih društava u Hrvatskoj – rekao je Mladen Novosel dodavši da u Zagrebu neće biti sindikalnih manifestacija. 

Komentara 8

MA
Majur
08:08 15.04.2015.

Doći će sindikalni glavešine sami sebe slavit, pa na klopu i natrag u svoje udobne stanove.... a narod ostaje.... hebite se sa vašim parolama i grahom....

Avatar puky
puky
07:32 15.04.2015.

... nema u nas sindikalizma ... jugo socijalistička zaostavština u bijednim sindikalnim liderima i kapitulantskom mentalitetu "radničke klase" je prejaka za bilo kakve jače prosvjede ... strava ...

Avatar DZvonimir@KNIN
DZvonimir@KNIN
08:07 15.04.2015.

Sindikati su očito luksuz koje društvo nemože više podnjeti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije