Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zatvorena sjednica

Vlada razriješila sanacijske upravitelje bolnica, HZZO ima novu ravnateljicu

Varga Trupec
Foto: Pixsell
1/2
22.01.2015.
u 11:30

Na dužnost ravnateljice Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje imenovana je dosadašnja vršiteljica dužnosti Tatjana Prenđa Trupec.

Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice, kao što se najavljivalo u medijima, razriješila sanacijske upravitelje četiriju hrvatskih bolnica.

"Razriješen je Zlatko Giljević, dosadašnji sanacijski upravitelj Kliničkog bolničkog centra Zagreb, a novi sanacijski upravitelj je Hrvoje Vrčić, koji je ujedno razriješen dužnosti člana Sanacijskog vijeća Kliničkog bolničkog centra Zagreb. Novim članom imenovan je Antonio Juretić.

Novi sanacijski upravitelj Kliničkog bolničkog centra Rijeka je Davor Štimac, a Herman Haller razriješen je te dužnosti. Vesna Šerić razriješena je dužnosti sanacijske upraviteljice Kliničkog bolničkog centra „Sestre milosrdnice“, a Danko Velimir Vrdoljak novi je sanacijski upravitelj. Razriješen je i dosadašnji sanacijski upravitelj Kliničkog bolničkog centra Osijek Saša Lamza, a Sven Kurbel imenovan je novim sanacijskim upraviteljem. Također, dosadašnja članica Sanacijskog vijeća Opće bolnice Našice Aurelija Majdenić Štaba razriješena je te je Željko Crnković imenovan novim članom navedenog Vijeća", izvijestili su iz Vlade. Ministar zdravlja Siniša Varga (na fotografiji lijevo) objašnjavao je u javnosti da je sanacijske upravitelje smijenio zbog loših poslovnih rezultata.

Tatjana Prenđa Trupec imenovana ravnateljicom HZZO-a

Na dužnost ravnateljice Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje imenovana je dosadašnja vršiteljica dužnosti Tatjana Prenđa Trupec (na fotografiji desno).  

Zatvoreni dio sjednice ministri su iskoristili i kako bi imenovali povjerenike u gradovima i općinama koji nisu donijeli proračune za 2015. godinu te su ostali bez gradonačelnika ili načelnika i gradskih ili općinskih vijeća. "Povjerenicom Vlade za obavljanje poslova iz nadležnosti Gradskog vijeća i gradonačelnika Grada Raba imenovana je Milena Marijan Peranić, Ivo Fabijanić imenovan je povjerenikom za Gradsko vijeće i gradonačelnika Grada Paga, Matko Martinić Gradskog vijeća i gradonačelnika Grada Hvara, Nikola Pavlović Grada Dubrovnika, Pave Gulišija Grada Omiša, Tajana Grbin Grada Korčule, Sonja Ružić-Cvrtnjak Grada Novog Marofa, Siniša Čurla Grada Svetog Ivana Zeline, a Đurđa Barić-Dakić Grada Zlatara. Povjerenicom Vlade za obavljanje poslova iz nadležnosti Općinskog vijeća i općinskog načelnika Općine Kukljica imenovana je Kristina Božić, Dubravka Martić imenovana je povjerenicom za Općinsko vijeće i općinskog načelnika Općine Rugvica, Ines Grubišić Općine Milna, Milorad Nenadović Općine Petlovac, Sanja Vukelić Općine Čaglin, Branimir Posavec Općine Strahoninec, Ante Jurjević Općine Lumbarda te Mijo Kladarić Općine Gundinci", izvještavaju iz Vlade.

>>Vlada razmišlja o zabrani financiranja stambenih kredita u svim stranim valutama

>>'Stambeni krediti trebaju biti u kunama. Kao u svim normalnim državama'

>>Milanović: Opet plaćamo aljkavost, Lalovac: Svaki mjesec!

Komentara 10

AF
afrika
11:42 22.01.2015.

Tko je novi sanacijski upravitelj KBC Split?

DU
Deleted user
11:39 22.01.2015.

a novi sanacijski upravitelj je Hrvoje Vrčić, ............odvratno!! Gospodin ima jednako toliko morala kao i onaj koji ga je imenovao.

KA
kavicakaka8
11:40 22.01.2015.

Milanović: Opet plaćamo aljkavost, Lalovac: Svaki mjesec!-eto sami sebi uskočiše u usta ,-štičenje i zapošljavanje podobnih za nerad na državnim jaslama -

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije