Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcija na nalaz

SDP: Ima dovoljno indicija da je riječ o krivotvorenju i prijevari, tražimo istragu DORH-a

28.01.2017. Zagreb, Iblerov trg 9 - Sjednica Glavnog odbora SDP-a. Davor Bernardic
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
05.02.2017.
u 08:34

Podsjetimo, državna revizija u uredu bivšeg premijera Zorana Milanovića otkrila je sumnjive isplate, a prema nalazu za 2015. godinu iz tog je ureda trojici Milanovićevih posebnih savjetnika, Nevenu Budaku, Siniši Petroviću i Slavku Goldsteinu, isplaćeno 307. 785 kuna za inozemne dnevnice.

Prema onome što je do sada poznato iz nalaza Državne revizije o radu Vlade u 2015. godini, kad je riječ o dijelu koji se odnosi na putne naloge za troje savjetnika u Vladi, dovoljno je indicija da je riječ o krivotvorenju i prijevari. Ne bi trebalo biti teško utvrditi tko je odgovoran za to, stav je SDP-a koji su se jutros oglasili priopćenjem. 

"Čudi nas što Oreškovićeva Vlada nije utvrdila o čemu se radi jer su im ti podaci bili poznati", navodi se.

Ipak, ističu kako ne smatraju da "podmetanje dolazi od političkih protivnika", ali vjeruju da bi Državno odvjetništvo trebalo pokrenuti žurnu istragu ovog slučaja. 

Podsjetimo, državna revizija u uredu bivšeg premijera Zorana Milanovića otkrila je sumnjive isplate, a prema nalazu za 2015. godinu iz tog je ureda trojici Milanovićevih posebnih savjetnika,  Nevenu Budaku, Siniši Petroviću i Slavku Goldsteinu, isplaćeno 307. 785 kuna za inozemne dnevnice. Radi se o više od 500 inozemnih dnevnica, a putnim nalozima nije priloženo izvješće s puta niti druga vjerodostojna dokumentacija koja bi potvrdila da je putovanje obavljeno. Dvojici savjetnika isplaćeno je po 186, a trećem - njih 160. Ispada da je svaki na službenom putu boravio skoro pola godine. Zanimljivo je da su sva putovanja trajala između 9 i 12 dana. 

>>U Milanovićevoj Vladi isplaćeno 307.785 kuna za inozemne dnevnice. Saucha: Sve ću prijaviti DORH-u

 

Ključne riječi

Komentara 43

AB
abendblatt
09:08 05.02.2017.

Sad kad je izaslo u javnost traze brzu istragu DORH-a, do sada su znali za to i sutjeli, nisu trazili nikakvu istragu, cak ni internu u SDP-u, Bernardicu koga ti lazes, ??? lagao si braneci Milanovicev i Grcicev privatni put u Albaniju, poceo si lose sa lazima, cekam samo da reces kako vam HDZ podmece jer oni nisu pokrenuli istragu u prosloj Vladi, pred raspadom ste.

DU
Deleted user
08:58 05.02.2017.

Zar je netko mislio drugačije? Da su možda nevini? Pa to rade cijeli svoj život, na ovaj ili onaj način oni jednostavno kradu, lažu i podmeću od '45....

DU
Deleted user
09:18 05.02.2017.

Antifa Milanovic samo radi ono sto mu je radio i caca. Pa svi su komunisti i antife u Yugi krali, i to im je samo stara navada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije