Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Samostalni zadarski taksisti

Predrag Šimunov: Taksisti rade preko 12 sati, dozvole se preprodaju, a Kalmeta ne reagira

taksisti, Zadar
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/5
22.04.2015.
u 11:52

- U zračnoj luci je kaos i dolazi do tučnjava. Oni koji rade na crno deru turiste i s cijenom od 300 kuna do Zadra iako je cijena 90 kuna - kaže Šimunov

Zadarski taksisti rade kao robovi i preko 12 sati dnevno, spavaju u automobilima na kolodvoru jer su prisiljeni raditi na crno od poslodavca. Tako se ugrožava i sigurnost putnika. Ti isti poslodavci imaju i po pet dozvola i preprodaju ih za 8000 eura. Godinama pišemo gradonačelniku Božidaru Kalmeti i on to sve zna, ali ne da nije reagirao, nego nam nikad nije ni odgovorio. Zašto? Rekao je  ovo prvi čovjek samostalnih zadarskih taksista Predrag Šimunov.

Tvrdi da postoji 120 dozvola za taksiranje u Zadru, ali da veliki broj taksista radi na crno i to najviše noću. Obrušio se i na odluku općine Zemunik da dozvoli taksiranje iz zračne luke samo tamošnjim taksistima.

- U zračnoj luci je kaos i dolazi do tučnjava. Oni koji rade na crno deru turiste i s cijenom od 300 kuna do Zadra iako je cijena 90 kuna. Zato turist ode kod drugog iza za manju cijenu i tada dolazi do sukoba. To nitko ne nazire. Svi sve znaju i o taksiranju u Zadru i nitko ne reagira na korupciju - kaže Šimunov. Pravni zastupnik SSSH Vedran Uranija pozvao je institucije da suzbiju rad na crno.

- Preveliki je broj dozvola. Tučnjava u zračnoj luci stvara ružnu sliku o gradu Zadru - rekao je Vedran Uranija

>> U inozemstvu svađe taksista i Uber vozača sve češće 

>> Od Zadra tražimo hitno donošenje nove odluke o taksi prijevozu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije