Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZGORILO 20 HEKTARA BOROVE ŠUME

Požar na otoku Olipi će tijekom noći gasiti više od 40 vatrogasaca

Požar
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/5
20.07.2016.
u 22:46

Dim se osjetio čak i u Dubrovniku

Više od 40 vatrogasaca ostat će na otoku Olipi cijelu noć gasiti požar, a tek će se ujutro vidjeti je li im ponovno potrebna zračna potpora, potvrdio je u srijedu navečer vatrogasni zapovjednik Dubrovačko-neretvanske županije Stjepan Simović

''Popodne su nam došla dva kanadera, a pred noć su napustili požarište. Trenutno je na terenu 40-ak vatrogasaca iz nekoliko postrojbi. Oni će ostati cijelu noć tamo, situacija je jako složena, požar još uvijek gori. U jednom trenutku je okrenuo i jak vjetar zbog čega se dim osjetio i u Dubrovniku. Čim svane vidjet ćemo hoćemo li trebati potporu zračnih snaga, kada ćemo raditi i smjenu vatrogasaca'', rekao je Simović.

U požaru koji je buknuo u ranim jutarnjim satima srijede na otoku Olipi do popodne je izgorjelo najmanje 20 hektara borove šum. Riječ je o izrazito strmom i zahtjevnom terenu za gašenje, a tijekom dana u gašenju su sudjelovala do tri kanadera.

Inače, Olipa je nenastanjena, a smještena je između poluotoka Pelješca i otoka Jakljana.

>> Pogledajte kako su naši vatrogasci spasili mačku iz požara

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije