Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lokalni izbori

Most potvrdio svog kandidata za gradonačelnika Zagreba

Marko Sladoljev
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
11.03.2017.
u 15:37

"Testa neće biti", odgovorio je Petrov na pitanje hoće li lokalni izbori biti test za odnos s HDZ-om

Čelnik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov izjavio je nakon konstituirajuće sjednice Glavnog odbora stranke, da su razgovarali o planovima za predstojeće lokalne izbore i da je Marko Sladoljev potvrđen kao kandidat za gradonačelnika Zagreba, a Ivana Ninčević Lesardić će biti voditeljica kampanje.

"Marko Sladoljev je u ovom trenutku jedina prava opozicija Milanu Bandiću u odnosu na sve druge kandidate", izjavo je Petrov novinarima. 

Za Ninčević Lesardić je rekao kako ima sve sposobnosti koje Most trenutno treba – od organizacijskih do sposobnosti vođenja ljudskih resursa i financija.

"Testa neće biti", odgovorio je Petrov na pitanje hoće li lokalni izbori biti test za odnos s HDZ-om. Petrov je rekao kako testa neće biti. "Mi vrlo dobro možemo razgraničiti što je državna i što lokalna razina", poručio je.

"Na državnoj razini mi smo partneri i želimo ostvariti što je moguće bolje rezultate u interesu svih građana, a što se tiče lokalnih razina to je nešto gdje trebaju pobijediti najbolji", rekao je dodajući kako neće biti problema ni 'prelijevanja' bilo kakvih sukoba, netrpeljivosti i natjecanja s lokalne na državu razinu.

Najveći 'sukobi' na lokalnoj razini tijekom izbora bit će, kaže, između HDZ-a i Mosta, a ne toliko između SDP-a i Mosta. "Najveća natjecanja će biti u 9. i 10. izbornoj jedinici, gdje je HDZ bio standardno dosada jak, no ja znam da ćemo ostvariti odličan rezultat i obraniti sve ono za što smo dobili i preuzeli dužnosti, a pokazat ćemo da imamo snagu i za druge lokalne samouprave", rekao je Petrov.

Uspjehom na izborima Most će smtrati obranu svih lokalnih samouprava gdje su preuzeli dužnosti i dobili povjerenje. Petrov očekuje uspjeh i u Splitu, Dubrovniku i drugim gradovima no posebno će iznenađenje, tvrdi, biti Zagreb.

Na pitanje na što će se fokusirati tijekom kampanje rekao je kako je svaka lokalna sredina priča za sebe i dominirat će lokalne teme. "Što se tiče načelnih ideja zna se što Most zastupa – racionalnija uprava i racionalnije upravljnje ljudskim resursima, poštenje, odgovornost i nultat toleranija na korupciju", rekao je.

Komentirao je i nagađanja da će se početi 'češljati' poslovanje strateških državnih tvrtki rekavši kako je to zadatak koji se mora napraviti. "Imamo dovoljno vremena, tri i pol godine ispred nas i to se mora napraviti", naglasio je.

O tome kakvu odluku Ustavnog suda očekuje o ustavnosti Zakona o lokalnim izborima, po kojemu se Andro Vlahušiću ne može kandidirati zbog pravomoćne presude u aferi Šipan, Petrov je rekao kako je za njih potpuno normalno da se zabrani kandidiranje onih koji su osuđeni od strane pravosudnog aparata. "Za nas je neprihvatljivo da takove osobe mogu predstavljati bilo koga u izvršnoj vlasti", poručio je. 

Rekao je da je Most kao stranka pokazao da će u potpunosti poštivati (ženske) kvote na listama. "Mi smo među rijetkima koji su to u potpunosti ispoštivali za oba parlamentarna ciklusa", rekao je Petrov.

O tome koji je svjetonazor Mosta Petrov je rekao kako su već na samom početku rekli da svejtonazorska i ideološka načela prepuštaju svakom članu što, ističe, nije bio slučaj proteklih 20 godina. 

Komentirao je i Moody'sovo povećanje izgleda s negativnih na stabilne uz zadržavanje kreditnog rejtinga Hrvatske, rekavši kako je to pokazatelj cijelog rada od početka 2016. "Nije to samo produkt ove vlade iako je ova vlada pokazala stabilnost koja je iznimno bitna upravo tim agencijama", rekao je Petrov pohvalivši pri tome i rad u proteklom mandatu koji je bio kratak.

>> Marko Sladoljev o kandidaturi za gradonačelnika Zagreba: Most je jedina oporba Bandiću

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije