Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STEPINČEVO

Mons. Košić: Boljševički kadrovi danas uče djecu da je sramota biti Hrvat

Vlado Košić
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
1/11
10.02.2015.
u 21:24

Narodi su Božji dar i stoga valja ljubiti svoj narod, rekao je Košić

Crkva u Hrvatskoj danas je proslavila Stepinčevo, a nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić, predvodeći misu na današnje Stepinčevo, najavio je kako će iz katedrale, do Stepinčeva 2016., po župama Zagrebačke nadbiskupije krenuti moćnik bl. Alojzija Stepinca. On je upozorio na zakone koji se ne donose u korist obitelji, podržao liječnike u borbi za priziv savjesti te upozorio da kršćani nemaju dvostruka mjerila, a kardinala Stepinca istaknuo kao "sveca čistoće savjesti".

- Danas je na djelu u našoj domovini odnarođivanje od svog vlastitog naroda. Stari kadrovi za njih nikad prežaljene Jugoslavije i danas sve čine da osobito djeci i mladima usade boljševičke stavove kako narodi nisu važni, kako smo svi djeca globalizma i slično, tako da je gotovo sramota isticati tko si i što si, a posebno ponositi se pripadnošću svome hrvatskome narodu. To je komunistička laž! Jer, kako nas uči i naš sveti zaštitnik bl. Alojzije, narodi su Božji dar i stoga valja ljubiti svoj narod, a to prije svega znači žrtvovati se za njega, boriti se za njegova prava te se isticati u domoljublju po vlastitom poštenju, dobroti i ljubavi. Ako želimo slijediti riječi i primjer našeg svetog zaštitnika, gajimo ljubav prema svome hrvatskome narodu i zdravo domoljublje – rekao je na misi u Budaševu sisački biskup mons. Vlado Košić.

U Stepinčevom Krašiću misu je služio postulator kauze za kanonizaciju bl. Stepinca, mons. Juraj Batelja, koji je rekao kako "s pravom iščekujemo slavni dan u koji će bl. Alojzije biti proglašen svecem Katoličke Crkve, ponosom svih koji u Krista vjeruju te uresom ljudskoga roda i zaštitnikom hrvatskog naroda".

­- Stoga, neka i svim ljudima dobre volje bude na veliku radost vijest da će ovaj pastir, pravi uzor apostolske revnosti i kršćanske jakosti, biti ovjenčan aureolom svetosti. Čudo na njegov zagovor već se dogodilo. Nebo je progovorilo! Stoga opravdano iščekujemo i riječ Svetoga Oca i čas kad će on bl. Alojzija Stepinca kao sveca upisati u kalendar Katoličke Crkve. Budimo dostojni toga dara ­ poručio je mons. Batelja.

Proces kanonizacije, kako doznajemo, u potpunosti je dovršen, ali odluka o danu proglašenja još se ne donosi, jer vatikanska diplomacija nastoji pronaći zajednički jezik sa Srpskom pravoslavnom crkvom, koja se protivi Stepinčevom proglašenju svetim. ­

- Možda će se na tu vijest čekati i do kraja godine, jer je srpski diplomatski lobi prilično utjecajan u Vatikanu. Može zvučati čudno, ali je istinito – kažu nam iz crkvenih krugova.

Komentara 329

TT
tik tak
22:06 10.02.2015.

Srpski lobi je svuda jak a posebno kod nas u Hrvatskoj,ostali su u svim institucijama jer i drže kompletnu administraciju u šahu zato i nemožemo ništa napraviti kako treba!

ŽU
žuti
21:49 10.02.2015.

Eto, crvena bagra odmah reagira na svaki spomen domoljublja rododljublja!

DU
Deleted user
21:52 10.02.2015.

Pastiru dobri, Alojzije, vjerni narod moli te, shrvani smo životom, obdari nas utjehom!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije