Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOMENTIRAO IZBORE U HDZ-u

Milanović: Ispratio sam tri predsjednika HDZ-a, neće biti lako tko god pobijedi

Zoran Milanović
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
24.06.2016.
u 12:08

Najavljuju demokršćanski HDZ. Tuđman je HDZ gradio na starčevićanstvu i Titu. Velike tu demokršćanske elemente ne vidim, ocjenjuje Milanović.

Britanski referendum o napuštanju Europske unije komentirao je i predsjednik SDP-a Zoran Milanović.

– Za Brexit su glasovali većinom birači u starijim godinama. Mladi su bili za ostanak u EU i na njih će najviše i utjecati ta odluka. Što se Hrvatske tiče, Brexit neće imati ozbiljnije posljedice na hrvatsku stabilnost – poručio je Milanović. 

Bivši hrvatski premijer ne očekuje da će britanski primjer slijediti i neke druge članice Europske unije.

– Mislim da to nije Pandorina kutija. Uostalom, na dnu Pandorine kutije je nada. Mislim da velike osnivačice Europske zajednice neće krenuti tim putem. Velika Britanija je ušla kasnije, i to prije svega na zajedničko tržište. Cijelo vrijeme Velika Britanija bila je nešto poput bijele vrane. David Cameron na kraju je ''poginuo'' od vlastite paljbe – zaključio je Milanović.

Šef SDP-a komentirao je i aktualnu situaciju u HDZ-u i izbor novog predsjednika te stranke.

– Ispratio sam tri predsjednika HDZ-a. Ne znam što se dogoditi s osobom koja sada pobijedi. Nije moja ambicija da ispraćam šefove HDZ-a, nego da vodim svoju stranku. Tiranije nije bilo kod nas, ni HDZ ne optužujem za tiraniju, ali za štetočinstvo da. Neće biti lako, tko god pobijedi u HDZ-u. Najavljuju demokršćanski HDZ. Tuđman je HDZ gradio na starčevićanstvu i Titu. Velike tu demokršćanske elemente ne vidim – ocjenjuje Milanović.

Najavio je novu koaliciju na ljevici za prijevremene parlamentarne izbore: 

– Mi okupljamo koaliciju koju smo imali do sada, možda je malo i proširimo. Razmišljamo o tome da podignemo rejting Hrvatske. Nanijeli su nam dosta štete, ali ima vremena da to okrenemo. HDZ-u želim da izabere predsjednika na demokratski način. Od nas su preuzeli model glasovanja "jedan čovjek – jedan glas", poručio je Milanović. 

Komentirao je i potencijalni izbor eurozastupnika Andreja Plenkovića za šefa HDZ-a: 

– Gospodina Plenkovića znam godinama, on bi pripadao liberalnoj struji SDP-a. 

Komentara 113

Avatar George Bailey
George Bailey
12:25 24.06.2016.

Koji bizaran lik! Srećom će nakon izbora otići u ropotarnicu povijesti.

Avatar TAJSAM
TAJSAM
12:31 24.06.2016.

Budi siguran da više nikada nećete doči u priliku da tvoja partija zatrpava Hrvatsku i Hrvate. Zavijek je došlo vrijeme da Hrvati upravljaju svojom državom a ne tvoji mrzioci svega hrvatskog. Tko god dođe na čelo HDZ-a nije važno jel ti i tvoji Peđe, Stazići, Jovanovići, Pusići i svi ostali nikad više nečete dobiti priliku da upravljate Hrvatskom i dijelite novce samo svojim drugovima te uništite sve što je hrvatsko. Toliko mržnje koje ste Ti i tvoji drugovi prosijali po cijeloj Hrvatskoj sad če uvenuti i struniti te nestati sa svih dijelova Lijepe Naše. Ostaje nam Hrvatska za novi početak. Pozdrav dobrim ljudima

Avatar Marijanček
Marijanček
12:38 24.06.2016.

Zapamti Milanoviću da više nitko neće nasjedati tvojim izjavama i pretnjama jer ćeš biti lustriran ovo što ti radiš to samo radi neprijatelj države, jer ti si direktan krivac za prijevremene izbore. Narodu je dosta tvoja podmetanja lažima . SRAM TE BILO.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije