Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBORI U HDZ-U

Plenković pozvao i druge na kandidaturu: Spreman sam na raspravu, dijalog i argumente

Andrej Plenković
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/3
23.06.2016.
u 18:49

"Mislim da će biti dobro za stranku ako i drugi kolege istaknu svoju kandidaturu"

Andrej Plenković, HDZ-ov eurozastupnik koji je najavio kandidaturu za predsjednika stranke, večeras je pozdravio odluku stranačkog vodstva o glasanju prema načelu "jedan član-jedan glas", što je nazvao jedinom logičnom odlukom.

- Logično je da u ovim okolnostima, a osobito pred parlamentarne izbore, damo snažan legitimitet onom kandidatu koji će osvojiti povjerenje članova HDZ-a - rekao je Plenković gostujući na RTL-u.

Plenković je rekao da je u ovom trenutku, kada se HDZ zbog "pogrešnih procjena vodstva stranke" našao u situaciji da se brzo mora pripremati za parlamentarne izbore, spreman staviti svoje znanje i iskustvo na raspolaganje za dobrobit građana.

- Mislim da će biti dobro za stranku ako i drugi kolege, imamo puno kvalitetnih ljudi, istaknu svoju kandidaturu. Spreman sam na raspravu, dijalog i argumente - rekao je Plenković.

Ponovio je da je HDZ stranka desnog centra i poručio da se ne osvrće na spinove onih koji žele da HDZ bude nešto drugo.

- Imam misiju jačanja mainstreama, HDZ mora biti stranka koja će privlačiti manje partnere, a mi ćemo svoje koalicije graditi na konvergenciji programskih ciljeva i svjetonazorske orijentacije - rekao je Plenković. Dodao je će skupiti i one koji su desniji od njih te da će nakon unutastranačkih izbora s članicama Domoljubne koalicije vidjeti što dalje.

Komentara 41

AP
ante_pustinjak
19:32 23.06.2016.

zamislite, njegovo veličanstvo Plenković dopušta i drugim članovima hdz-a kandidaturu! pa to je do sada neviđeno u cijeloj povijesti demokracije od grka naovamo! svaka čast! čovjeka kojeg preporučuju sve lijeve i ljevičarske stranke, te svi lijevi i ljevičarski mediji, treba se čuvati ko poskoka! bit će kao što veli ona stara bosanska "okolo kalajli - unutra belajli"! mislim da se već debelo ukakio ovim izjavama!

Avatar kontraadmiraI
kontraadmiraI
19:56 23.06.2016.

U usporedbi s Hasanbegovićem, Plenković je Josipović.

KO
kompakt
19:02 23.06.2016.

Članstvo HDZ-a poziva tebe da se ne instaliraš i namećeš .Znat ćemo izabrati ali ne tebe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije