Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dramatična akcija

HGSS-ovci s biokovskog vrha helikopterom spasili planinara s infarktom

Spašavanje Biokovo
Foto: HGSS
1/4
11.01.2014.
u 17:02

Oko 12 sati grupa planinara iznad Zaostroga javila je kako je jednome potrebna liječnička pomoć, pa je HGSS digao helikopter iz Divulja i užetom odveo nesretnika na sigurno, nakon čega je čovjek zbrinut u KBC Split

S vrha Viter na Biokovu stanica HGSS-a Split danas je spasila 64-godišnjeg planinara koji je gore ostao onesposobljen, zbog srčanog udara.

Kako je HGSS objavio na svojim stranicama, oko 12 stanica Split primila je dramatičan poziv grupe od desetak planinara koji su bili iznad Zaostroga, a s apelom za hitnu pomoć njihovu kolegi koji "povraća, trpi bol u prsima i ne osjeća noge."

Brzo je iz Splita dignut helikopter, zajedno s njim i zemaljska ekipa HGSS-a Makarska, a zbog izuzetno nepristupačnog i opasnog terena spašavanje je helikopterska ekipa koju je činilo petero iz HGSS-a Split, te posada helikoptera Zrakoplovne baze Divulje.

- Do nesretnog planinara spustilo se užetom dvoje spašavatelja, od kojih je jedna liječnica, te su ga zbrinuli tehnikom "fiksnog užeta" u podvjesu helikoptera. Potom su tako letjeli do najbližeg mogućeg mjesta za slijetanje, gdje je nesretnik prebačen u helikopter i prebačen u KBC Split oko 14.30 sati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije