Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon odluke EK

Grčić: Uspjeli smo i bez radikalnih reformi, to nas razlikuje od smjera HDZ-a

Branko Grčić
Foto: Marko Prpić/Pixsell
13.05.2015.
u 17:34

Milošević ističe da su preporuke posljedice lošeg rada Vlade i pita se hoće li brisati i javni dug kao što su izbrisali nezaposlene

Ovaj put smo još ozbiljnije pristupili poslu i to je Europska komisija prepoznala, zaključak je potpredsjednika Vlade Branka Grčića nakon što je čuo komentare i preporuke iz Bruxellesa.

– Ovo je svakako još jedna dobra vijest. Nema korektivnih mehanizama za Hrvatsku! Ja mogu samo izraziti zadovoljstvo – poručio je Grčić te odmah rekao da Vlada nije spremna uvesti porez na nekretnine već joj treba vrijeme da bi uredila vlasničke odnose.

– Za razliku od oponenata koji se tako lako orijentiraju prema radikalnim reformama, mi smo bez diranja u esenciju uspjeli. To je glavna razdjelnica između politike ove vlade i onoga što naši oponenti najavljuju u slučaju da dođu na vlast – poručio je Grčić. Najavio je da će Vlada refinancirati dio javnog duga i tako smanjiti troškove za kamate te da će u tom procesu sudjelovati i HNB, ali nije pojasnio kolike bi bile uštede. Rekao je samo da će refinancirati obveznice koje dolaze na naplatu i većinu kredita javnih tvrtki te napomenuo da jedan posto manja kamata znači više od milijardu kuna ušteda na cijeli iznos javnog duga.

Zahtjeve i preporuke Europske Komisije Domagoj Ivan Milošević iz HDZ-a drži poprilično razumnima, ali se ne slaže da je nužno uvoditi porez na nekretnine.

– HDZ je protiv novih poreza i podizanja poreznih stopa postojećih nameta. Za razliku od Vlade mi znamo kako kreirati rast gospodarstva i time stvoriti dodatne proračunske prihode.Dakle umjesto uvođenja novih poreza naše je rješenje povećati poreznu bazu i potom ići u suprotnom smjeru. prema manjim porezima – poručio je Milošević. Drži da su preporuke EK posljedica neodgovornosti Vlade Zorana Milanovića koja je odbijala provesti reforme i koja je nastavila povećavati javni dug pokrivajući deficit novim zaduženjima.

– Očekujemo da gospodin Milanović izbriše dio javnog duga i deficita kao što je izbrisao iz evidencije 50.000 nezaposlenih građana – osvrt je Miloševića na statističke podatke koji se plasiraju u javnost posljednjih tjedana. 

>> Željko Lovrinčević: Političari bi trebali lobirati za euro

>> EK: Nećemo pojačati nadzor nad Hrvatskom ali uvedite porez na nekretnine!

Komentara 87

Avatar delminium
delminium
17:55 13.05.2015.

uspjeli ste u par mjeseci iseliti 200 000 mladih ,,, koji još uspjeh imate osim potopljene gunje da spasite beograd

MI
MileKubura
18:44 13.05.2015.

Uspjeli ste opljačkati Hrvatsku, zadužiti Hrvatsku za sto milijarda, sto tisuca ljudi ostavili bez posla Uspjeli ste Hrvstsku yugoslovenizirsti

Avatar A-10
A-10
17:53 13.05.2015.

Uspjeli ste Grčiću kao i devedesetih, kada si predvodio balvan revoluciju, podijeliti, uništiti, opljačkati, obezvrijediti. Ali svemu dođe kraj, tako će i vama. Bolje provjeri kod rodbine u Beogradu ima li viška soba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije