Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zakon unije

Španjolska kažnjena zbog manipuliranja deficitom

europska unija
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
14.07.2015.
u 06:30

Europska unija jučer je novčano kaznila jednu državu zbog manipuliranja statističkim podacima o proračunskom deficitu.

Prvi put od donošenja zakona Unije iz 2011. koji joj daje takve ovlasti nad državama članicama eurozone, Europska unija jučer je novčano kaznila jednu državu zbog manipuliranja statističkim podacima o proračunskom deficitu.

Španjolska je kažnjena globom u visini od 18,93 milijuna eura zbog toga jer je autonomna zajednica Valencia (Comunidad Valenciana) pogrešno prikazivala deficit, čime je dovela u zabludu Eurostat i narušila koordinaciju ekonomskih politika unutar EU.

Točnije, propust se sastojao u tome što Valencia nije bilježila rashode za zdravstveni sustav na način na koji je trebala bilježiti.

>> Zakon unije: Kroz sustav uzbunjivanja RH upozorena na mljevenu papriku

Komentara 1

PI
pistaljka
20:43 21.07.2015.

Gluposti pišete. Završili sa uništenjem Grčke i sada je vrijeme isto učiniti sa Španjolskom, Portugalom, Italijom itd. Po Hegelovoj dijalektici svijet skoro dva stoljeća funkcionira: teza, antiteza i sinteza; jasnije rečeno: stvori problem, poluči reakciju na problem, stvori rješenje. Dakle, sva tri elementa imaju istoga autora. Svjetski terorizam, revolucije i ratovi, glad, siromaštvo, bankrot, farmaceutika itd funkcioniraju. Da li kužite, što želim reći, dragi uspavanici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije