Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tekstilna industrija

Zajedno do novih poslova 
i u inozemstvu

Varteks
Darko Gorenak
07.09.2011.
u 21:29

Potpisivanjem ugovora, dvije najveće hrvatske tekstilne tvrtke zaokružile su ponudu repromaterijala i gotovih odjevnih predmeta

Kako bi povezali primarnu proizvodnju i zajednički nastupili na domaćem i stranom tržištu, varaždinski Varteks i čakovečki Čateks, dvije najveće hrvatske tekstilne kompanije, jučer su potpisali ugovor o strateškom savezu.

Konkurentan nastup

Varteks je vodeća hrvatska modna kompanija u proizvodnji gotovih odjevnih predmeta i vunenih tkanina, a Čateks je vodeći hrvatski proizvođač pamučnih i tehničkih tkanina, umjetne kože, kućanskog rublja te proizvoda za sport i rekreaciju. Obje kompanije svoje proizvode plasiraju na domaćem i stranom tržištu. Varteks oko polovice svojih prihoda ostvaruje na stranom tržištu, a Čateks izvozi oko 60 posto svojih proizvoda.

– Povezivanje primarne proizvodnje dviju kompanija s vertikalnom organizacijom poslovanja poluga je za stvaranje boljih i jačih pretpostavki za konkurentan nastup na tržištu pa tako i u postupcima javne nabave, čime se ostvaruju uvjeti za osiguranje zaokružene ponude repromaterijala i gotovih odjevnih predmeta.

Potpisivanjem ugovora asortiman nam se širi, tako da zajedno možemo u postupke javne nabave za područje vojske ili policije, ali i za korporativno odijevanje. Naša tradicija i kvaliteta, proizvodni resursi i asortiman te naši zaposlenici, jamstvo su da kao partneri možemo ponuditi ideje i projekte kojima ćemo, uz konstruktivnu suradnju s domaćim partnerima, ostvariti značajan iskorak i nove poslove, ne samo na tržištu regije već i na tržištima zemalja Europske unije – izjavio je Zoran Košćec, predsjednik uprave Varteksa.

Obje kompanije zajedno zapošljavaju otprilike tri tisuće radnika i imaju značajnu ulogu ne samo u varaždinskom i međimurskom nego i u hrvatskom gospodarstvu.

Novi brend

– Udruživanjem proizvodnih i ljudskih resursa kroz strateški savez koji predstavlja izuzetan doprinos ne samo tekstilnoj industriji već i gospodarstvu u cjelini, Varteks i Čateks žele stvoriti kvalitetnu polugu za konkurentnost na domaćem i stranom tržištu – izjavio je Damir Vitez, predsjednik uprave Čateksa.

Ta je tvrtka, inače, kako bi se još bolje pozicionirala na tržištu, uvela i novi brend pod nazivom Compago pod kojim će prodavati četiri robne marke – Defend (vojni i policijski program), Protect (zaštitni program), Medical (medicinski program) i Home (program kućanskog rublja). Kapitalnim ulaganjima u proteklih 10 godina Čateks je postao lider u proizvodnji tkanina i tehničkih materijala u ovom dijelu Europe.

Komentara 1

GO
GOD OVERRODE YOUR MIND
22:19 07.09.2011.

baš im je krasna boja podstave.....sigurno će uspjeti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije