Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UPITNA SIGURNOST

WSJ: Boeing otkrio novi problem kod putničkog zrakoplova tipa Dreamlinera 787

FILE PHOTO: Boeing stages the first flight of its 777X plane outside Seattle
TERRAY SYLVESTER
14.10.2021.
u 15:21

Dijelovi upitne kvalitete otkriveni su kod zrakoplova proizvedenih u protekle tri godine, piše WSJ, pozivajući se na upućene izvore.

Američki zrakoplovni Boeing otkrio je novi problem kod putničkih zrakoplova tipa 787 Dreamliner povezan s određenim dijelovima od titana koji su slabiji no što bi trebali biti, izvijestio je u četvrtak Wall Street Journal.

Dijelovi upitne kvalitete otkriveni su kod zrakoplova proizvedenih u protekle tri godine, piše WSJ, pozivajući se na upućene izvore.

Kompanija još radi na otklanjanju već poznatih strukturnih problema zbog kojih je smanjila proizvodnju tog tipa zrakoplova i obustavila njihove isporuke, napominje Reuters. 

U Boeingu nisu odmah odgovorili na upit Reutersa da komentiraju izvješće, a WSJ nije objavio detalje problema.

List je u rujnu objavio da Boeing vjerojatno neće isporučivati 787 Dreamlinere minimalno do druge polovine listopada budući da je američka Savezna uprava za zrakoplovstvo odbila njihov nedavni prijedlog o inspekciji, navodi Reuters.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije