Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Aviotržište

Brazilci u Zagrebu predstavljaju svoj avion E195-E2, tvrde da je najnapredniji uskotrupni na tržištu

Dutch airline KLM flies to Dresden again
Foto: Robert Michael/dpa-Zentralbild/dpa /DPA/PIXSELL
1/3
11.10.2021.
u 22:30

Ima kapacitet od 120 do 146 sjedala, ovisno o broju razreda, a maksimalan dolet mu je 4815 kilometara

Brazilski proizvođač zrakoplova Embraer predstavit će ovaj tjedan jedan od svojih najmodernijih komercijalnih aviona Embraer E195-E2 u Zračnoj luci Franjo Tuđman. Zagrebački aerodrom tako će nakon nedavnog predstavljanja Airbusova A220 u četvrtak biti poprište prezentacije kojoj će prisustvovati novinari, potencijalni kupci i poslovni partneri.

U Embraeru navode da je njihov E195-E2 najnapredniji, najučinkovitiji i najekološkiji uskotrupni zrakoplov na tržištu. Sa svojim krilima i zaobljenim vrhovima, u kombinaciji s drugim aerodinamičkim poboljšanjima, E195-E2 postiže dvoznamenkastu manju potrošnju goriva u usporedbi s trenutačnom generacijom E-mlažnjaka. Uz to, ima kapacitet od 120 do 146 sjedala, ovisno o broju razreda, a maksimalan dolet mu je 4815 kilometara.

Predstavljanje Airbusovih i Embraerovih zrakoplova u Zagrebu poklapa se s planovima hrvatske nacionalne aviokompanije Croatia Airlines u vezi s obnovom flote koju sad čine Airbusevi i turboprop Dashevi. No, uz Croatia Airlines, u Hrvatskoj postoje i druge aviokompanije poput Trade Aira ili ETF Airwaysa, koje su potencijalni kupci.

Ključne riječi

Komentara 1

MO
modovisisajteMaraschino
07:55 13.10.2021.

Dolaze zagađivati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije