Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najcrnji scenarij

Ugašen mostarski Aluminij, radnici na kiši čekali odluku

Radnici Aluminija
Foto: Braco Selimović
1/4
10.07.2019.
u 06:50

Aluminij je zapošljavao oko 900 radnika.

U 00:04 sata ugašena je proizvodnja mostarskog Aluminija! Ostvario se najcrnji scenarij na koji su upozoravali posljednjih dana. Direktor mostarskog Aluminija Dražen Pandža potpisao je ranije odluku o proceduri gašenja proizvodnje, a odmah iza ponoćio došlo je do gašenja hercegovačkog giganta, piše Vecernji.ba.

Radnici su se nakon blokade prometnice u Salakovcu vratili u krug tvornice. Više stotina radnika na kiši ispred tvornice čekalo je  odluku o svojoj sudbini.

Foto: Braco Selimović

Aluminij je zapošljavao oko 900 radnika.

Gašenje Aluminija ostavlja trajne posljedice na ovu tvrtku. Nagli prestanak rada prouzročit će hlađenje i stvrdnjavanje tekućeg metala u proizvodnim ćelijama što će prouzročiti ogromne štete na pogonu. Pogon Elektrolize se više nikada neće moći pokrenuti zbog složenog tehnološkog procesa proizvodnje za čije gašenja treba najmanje dva mjeseca i dodatnih 25 milijuna eura. Eventualno ponovno pokretanje proizvodnje zahtijevat će ogromne troškove.

Komentara 27

MU
Muzakus
08:30 10.07.2019.

Mrcvarili su ga do krajnjih granica, i konacno im je uspjelo ugasiti ga. Skupa struja ga je dokrajcila,. Ovo ce ocistiti jos par tisuca Hrvata iz BH, cestitke vladi u Sarajevu.

IT
I-To
08:59 10.07.2019.

Nerazumijem tvrtka neplaća struju onda je bankrot pa i nama je dosta plaćati ono što nije rentabilno to je najnormalnije na svjetu.

Avatar lip_ko_nadan
lip_ko_nadan
08:33 10.07.2019.

Još jedan dokaz da su bošnjaci spremni pucati sami sebi u nogu samo da bi naudili hrvatima. Ali hrvati će opstati i bez Aluminija a ovo je najveći gubitak za BiH jer su izgubili najvećeg izvoznika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije