Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ FRANAK

Prva presuda o povratu kamata za kunski kredit

Udruga Franak
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
29.03.2017.
u 10:43

Odluku je donio Općinski sud u Osijeku na temelju razlike između naplaćene i ugovorene kamate

Korisnica kredita tadašnje Hypo, sada Addiko banke, dobila je prvostupanjsku presudu koja joj osigurava povrat oko 55.000 kn preplaćenih kamata po kunskom kreditu podignutom 2007. Odluku je donio Općinski sud u Osijeku na temelju razlike između naplaćene i ugovorene kamate te kolektivne presude u slučaju Franak.

Prema riječima zastupnika Snage Gorana Aleksića, koji je vidio presudu, sud nije prihvatio prigovor zastare s obrazloženjem da ne može teći prije saznanja o mogućem potraživanju, a ono je nastupilo donošenjem kolektivne presude. 

>> Marić otpisuje 252 milijuna kuna duga za 91.000 građana

>> Goran Aleksić: Kad riješim žrtve banaka, okrećem se blokiranima

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije