Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kapaciteti

OMV-ova "otvorena sezona" za skladište plina

plin
Reuters
29.03.2010.
u 13:45

Dodatni kapaciteti nudit će se od 6. svibnja do 18. lipnja, a skladište će se graditi u dvije faze, odnosno do 2014. pa do 2018. godine i imat će ukupno 700 milijuna kubika plina.

OMV započinje proces “otvorene sezone”, odnosno projekt skladištenja prirodnog plina Schönkirchen-Tief u Donjoj Austriji, a dodatni kapaciteti nudit će se od 6. svibnja do 18. lipnja.

To se skladište plina nalazi se blizu distribucijskog čvorišta Baumgarten preko kojeg prolazi trećina ruskog plina za južnu i zapadnu Europu, priopćili su danas iz OMV-a. Baumgarten je i mjesto trgovanja za Srednjoeuropsko plinsko čvorište (CEGH) i njihovu razmjenu plina na bečkoj burzi.

Nakon završenog procesa "otvorene sezone“, izgradnja skladišta planirana je na sljedeći način: u prvoj će fazi, od travnja 2014., biti dostupan ukupan volumen od 900 milijuna kubnih metara, dok će u drugoj fazi, koja počinje u travnju 2018., biti osigurano dodatnih 700 milijuna kubika. Kad bude završeno, podzemno će skladište Schönkirchen-Tief imati ukupni kapacitet skladištenja od 1,6 milijardi kubnih metara.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije