Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RITEH:

'Neopravdano smo se našli na listi nevažećih energetskih certifikata'

certifikat
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
23.09.2014.
u 17:45

Žurno su uputili Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja službeni zahtjev za ispravkom situacije, ali već dva dana njihovo ime stoji na listi nevažećih energetskih certifikata

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja objavilo je na svojim službenim web stranicama popis nevažećih energetskih certifikata, koji se sastoji od ukupno tri tvrtke, a na  njemu se, uz još dvije tvrtke iz Primorsko-goranske županije, posve neopravdano i neutemeljeno našla i riječka tvrtka RITEH, poručuju iz te kompanije.

 – Tvrtka RITEH koja slovi za jednu od najuspješnijih i najstručnijih na području energetskog certificiranja, još je u srpnju 2014. godine za navedeni energetski certifikat iz 2012. godine izradila potrebne dopune na temelju rješenja Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, nakon kontrole gospodina Tonija Borkovića iz Energetskog instituta Hrvoje Požar. Dopunjeni energetski certifikat tvrtka RITEH dostavila je Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja 30. srpnja, u skladu sa zakonskim odredbama i zatraženim rokom. Unatoč tome što je RITEH dostavio Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja potrebne preinake svojeg energetskog certifikata, poštujući zakonski rok, ipak se našao na popisu tvrtki čiji su energetski certifikati proglašeni nevažećima. Također, na stranici Hrvatske udruge energetskih certifikatora, čija je predsjednica gospođa Željka Hrs Borković, objavljena je ista informacija. Takvim javnim objavama tvrtki RITEH nanesena je ogromna financijska i profesionalna šteta, prvenstveno zbog povrede poslovnog ugleda, što rezultira narušavanjem povjerenja između tvrtke i njezinih klijenata te partnera, a kao posljedicu ima negativan utjecaj na njezino poslovanje – javljaju iz RITEH-a.

Žurno su uputili Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja službeni zahtjev za ispravkom situacije, ali već dva dana njihovo ime stoji na listi nevažećih energetskih certifikata, iako su u zakonskom roku napravljene tražene izmjene.

  – Ovakav potez Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja nanio je ozbiljnu štetu ne samo tvrtki RITEH, već i našim klijentima te partnerima, stoga se nadamo kako će Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja čim prije ispraviti i izmijeniti objavljeni popis. Želimo vjerovati da je riječ o slučajnoj pogrešci, no ako se ona uskoro ne ispravi, bit ćemo prisiljeni tražiti naknadu zbog nanesene materijalne štete u vidu izgubljene dobiti – izjavio je Eduard Vivoda, član Uprave tvrtke RITEH d.o.o. i ovlašteni energetski certifikator.

>> Riječka tvrtka: Nove investicije u solarne krovove koči HROTE

Komentara 1

EV
evropljanin
13:52 28.09.2014.

opet jedna novo izmisljena pljacka naroda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije