Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otvorena istraga protiv čelnika Đakovštine u stečaju

Matiću i Gašparu mjesec dana pritvora, pšenici još uvijek ni traga

pšenica
Ivica Galović
08.02.2010.
u 17:25

Matića i Gašpara tereti se da su žito nestalo iz silosa Đakovštine preradili, proizvode prodali, a novac potrošili za poslovanje tvrtke, a sad preostaje vidjeti kako će se namiriti seljaci. Premijerka Jadranka Kosor, podsjetimo, zatražila je reviziju robnih zaliha, zbog čega su sve mjerodavne institucije protekloga vikenda bile u inventuri, a sutra bi se trebalo znati i što su našli.

Protiv direktora Đakovštine u stečaju Mije Matića i člana uprave Paška Gašpara otvorena istraga zbog sumnje u zlouporabu položaja i ovlasti te krivotvorenje isprava u aferi nestanka oko 23.000 tona pšenice iz silosa.

Čelnicima tvrtke određen je i jednomjesečni pritvor, a ovih će se dana donijeti i odluka o otvaranju istrage protiv preostalih osumnjičenika, same tvrtke Đakovština, četvero zaposlenika te inspektorice Ministarstva gospodarstva.

Nestalim žitaricama – oko 2000 tona pšenice i 1000 tona kukuruza iz državnih robnih zaliha vrijednih oko 2,5 mil. kuna – te 20-ak tisuća tona žitarica kooperanata "teških" 18,8 mil. još, doznajemo, nema ni traga. No posve je očito da je ta količina nestala mnogo prije 18. prosinca prošle godine kad je još navodno bila na broju, tvrdi Mate Brlošić iz Udruge Brazda. Brlošić kaže kako su Agrokor i još neke tvrtke očito znale što će se dogoditi pa su svoju pšenicu na vrijeme spasili, a nadrljali su, kao i uvijek, seljaci.

Matića i Gašpara tereti se da su žito preradili, proizvode prodali, a novac potrošili za poslovanje tvrtke, što i Brlošić smatra mogućim, a sad preostaje vidjeti kako će se namiriti seljaci. Premijerka Jadranka Kosor, podsjetimo, zatražila je reviziju robnih zaliha, zbog čega su sve mjerodavne institucije protekloga vikenda bile u inventuri.

Rezultati koliko je čega na broju trebali bi se znati danas, kaže Mladen Pavić, glasnogovornik Ministarstva poljoprivrede, a potom će se i donijeti odluka kako nadoknaditi štetu. Direktora Đakovštine Matića sumnjiči se i da je za poslovanje potrošio 5,8 mil. kuna, realiziranih u Stanici za tehnički pregled u sklopu Đakovštine.

Komentara 2

BS
bstrabi2
11:57 09.02.2010.

Dršte lopova!!!Lopov je među vama.Kakvu mi to policiju imamo?Koja nije u stanju otkrit toliko veliku krađu.USKOK gdje ste sada.Pa to nije zrno pšenice.Nego ko pola hrvatske.....

OB
-obrisani-
12:34 09.02.2010.

Miju i Paška treba svaki dan tuči sa punom vrečom kuruze po glavi,dok ne priznaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije