Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Martinić iz Dukata prešao u Nexe grupu

Miroslav Kovačić
import
01.05.2007.
u 13:46

Vedran Martinić imenovan je na funkciju direktora Divizije ostalih djelatnosti Nexe grupe, a koja obuhvaća članice: FeraVino, Osilovac, Našički autocentar, Našice, Luku Tranzit Osijek, Gastromarket, Našice i Bilokalnik Drvo. 

Martinić u Nexe grupu dolazi s mjesta regionalnog direktora prodaje Dukata Zagreb. Karijeru je počeo 1989. poduzeću u Auto Hrvatska Zagreb na komercijalnim poslovima.

Dosadašnji voditelj Poslovnog odnosa korporativnog bankarstva u Regionalnom centru SG Splitske banke Pula Predrag Melnjak prešao je u Vaba banku Varaždin. U Vabi će raditi kao direktor financijskog centra Vabe u Puli.

Zvonimir Jurjević, član uprave Zagrebačke banke, imenovan je generalnim direktorom HVB Central Profit banke u Bosni i Hercegovini.

Dosadašnji direktor službe prodaje i marketinga zagrebačkog Infosistema Nikša Ilović postao je voditelj prodaje i operacija za Hrvatsku u SAS Adriatic Regionu. Ilović će biti i član menadžment kolegija za operacije SAS-a u Adriatic regiji. SAS tako želi pojačati lokalnu prisutnost na hrvatskom tržištu i dokazati se kao vodeći svjetski isporučitelj IT rješenja u svim segmentima poslovne inteligencije.

Hrvatska Vlada imenovala je članove Vijeća i Koordinacije Središnjeg državnog portala te za voditelja tog programa imenovala Mladena Kostešića. Za predsjednika Vijeća za strateško upravljanje sustavom portala Vlada je imenovala državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za e-Hrvatsku Miroslava Kovačića, dok je njegova zamjenica Diana Šimić imenovana predsjednicom Koordinacije.

Haespeovac Miroslav Rožić podnio je ostavku na mjesto člana NO HFP-a, na koje ga je imenovao Sabor. Razlog ostavke je, kaže, neaktivnost NO HFP-a.


Dobitnici

Vojko Obersnel
Dosadašnji predsjednik udruge gradova Vojko Obersnel, gradonačelnik Rijeke, izabran je i za predsjednika Saveza udruge gradova i Udruge općina u Republici Hrvatskoj, krovne organizacije jedinica lokalne samouprave koja od 2002. godine objedinjava dvije nevladine organizacije lokalnih jedinica, koje zbog decentralizacije i dobrih veza s različitim svjetskim institucijama, postaju sve zanimljiviji partneri poslovnoj zajednici. Poznato je da lokalne jedinice imaju fiskalni suficit, te kroz programe javno-privatnog partnerstva veliku mogućnost investiranja. Obersnel je na novu dužnost izabran na izbornoj skupštini koja je promijenila Statut i propisala da će dužnost predsjednika naizmjenično obavljati predsjednici Udruge gradova i Udruge općina naizmjence, svaki po jednu godinu.
Damir Begović
Američki CMI u drugom je pokušaju postao vlasnik Valjaonice cijevi Sisak. Tvrtka je preko svoje švicarske podružnice za kupnju jednog, stopostotnog udjela sisačke željezare ponudila 37 milijuna kuna, od toga 10 milijuna bezuvjetno, a 27 milijuna kuna pod uvjetom da Valjaonica raskine sporni aneks ugovora o ekskluzivnoj distribuciji s talijanskim Pipexom, koji b i se morao raskinuti do potpisivanja ugovora. Predsjednk uprave Valjaonice Damir Begović nije oduševljen tom idejom, kaže kako se zahvaljujući tom ugovoru VCS uspio vratiti na svjetsko tržište i prodavati svoje cijevi. Da nije bilo Pipexa sisačka bi se željezara ponovo prodavala za jednu kunu.


Gubitnik

Tanja Šimić
Na iznenađenje i ogorčenje novinarske profesije Tanja Šimić smijenjena je s mjesta direktorice programa HTV-a, a za vršitelja dužnosti izabran je urednik sportskog programa Željko Vela. Programsko vijeće HRT proglasilo ju je odgovornom zbog toga što nije vodila računa o zaštiti nacionalnih interesa, posebice vezanih uz Domovinski rat, koje je, kažu, svojim gostovanjem u Piramidi povrijedio predsjednik Partije podunavskih Srba Rade Leskovac. Mnogi su sudionici javnog života tu smjenu protumačili i kao pokušaj uvođenja verbalnog delikta i instituta nepoželjnih gostiju na javnu televiziju, a reagiralo je i Hrvatsko novinarsko društvo. (ljg)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije