Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Gospodarstvo

Kutina – grad tehnologije i ugodnog života

Grad Kutina posljednjih se godina profilirao kao jedno od najboljih mjesta za investitore.
18. studenoga 2021. u 08:00 2994 prikaza
Kutina – grad tehnologije i ugodnog života

Dobra prometna povezanost, razvijena infrastruktura, gospodarske zone, nova industrijsko -logistička zona i mnogi drugi gradski projekti privukli su potencijalne investitore koji teže upravo mjestima gdje je gospodarstvo zdravo i razvijeno.

„To sve su potencijalni investitori prepoznali i jasno da dolaze u grad gdje postoji dobra gospodarska klima, raspoloživa radna snaga svih profila.“ – ističe gradonačelnik Kutine Zlatko Babić.

Kutina tako ima kontinuirani rast prihoda za što su velikim djelom zaslužni veliki investitori, no puno se radi i na razvoju malog i mikro poduzetništva. Kroz poslovnu zonu i ulaganje u infrastrukturu, povlaštene cijene zemljišta, oslobađanje komunalnog doprinosa i naknade uspješno se privlače investitori. No osim razvijenog gospodarstva ovo područje obiluje velikim turističkim potencijalima i prirodnim ljepotama koje oduševljavaju posjetitelje. Kutina na svom području ima čak dva parka – Park prirode Lonjsko polje i Regionalni park Moslavačka gora koji čine ogroman potencijal za razvoj turizma.

„Strateška prednost Kutine kao turističke destinacije, svakako je i bogatstvo autohtonih sorti grožđa. To je naš škrlet koji definitivno može biti primamljiva perspektiva za buduća ulaganja“ – rekla je direktorica TZ Kutina Ivana Grdić.

U Kutini se tako posljednjih godina stvara izuzetno pogodno okružje za gospodarstvo i ugodan život. Želja je gradske vlasti privući mlade obitelji i osigurati sve ono što je potrebno za ugodan život.

„Zato smo se odlučili izgraditi novi vrtić i dajemo niz subvencija za mlade obitelji. Od sufinanciranja nabavke školskog pribora, sufinanciranja boravka djece u vrtiću, pripremamo projekt za naše osnovne škole, da organiziramo rad škola u jednoj smjeni“ – kaže gradonačelnik Babić.

Kutina je nedavno proslavila 765 godina od prvog spomena imena grada - prirodne ljepote, zdravo poslovno okružje, odlična prometna povezanost i brojni projekti, Kutinu posljedniih godina čine gradom tehnologije i ugodnog življenja.

Tončica Čeljuska
U svom filmu
Novi gost u emisiji Tončice Čeljuske medije redovito odbija, ali njezin poziv odmah je prihvatio
Astellas d.o.o.
TIHA BOLEST
Pregled koji bi svi muškarci stariji od 40 godina trebali obaviti