Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I mali o novim cijenama goriva

Mali distributeri: Država od goriva zarađuje više od proizvođača i trgovaca naftnih derivata zajedno!

Nove oznake na benzinskim postajama
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
03.01.2023.
u 12:42

O nastavku regulacije cijena goriva od strane Vlade RH oglasili su se i mali distributeri goriva čije priopćenje prenosimo u cijelosti.

Vlada i najnovijom odlukom o ograničenju cijena naftnih derivata i dalje sustavno uništava poduzetništvo, poduzetnike i njihove zaposlenike u Hrvatskoj! Mali distributeri, koji zapošljavaju više od tisuću radnika, do sada su - za vrijeme Vladine regulacije cijena naftnih derivata, izgubili više od 250 milijuna kuna ili 34 milijuna eura. Istodobno, Vlada građanima za svaku prodanu litru goriva, građanima iz džepa uzima 50 posto ukupne cijene dizela i benzina. Pojednostavljeno rečeno - država od goriva zarađuje više od uvoznika, proizvođača i rafinerija sirove nafte te trgovaca, skladištara i prijevoznika naftnih derivata zajedno!

Svakom prodanom litrom goriva i većom cijenom goriva – više zarađuje jedino i isključivo država, a trgovci naftnih derivata pri tome propadaju upravo zbog odluka Vlade.

Želimo najnižu cijenu goriva za građane, ali cijena ovisi isključivo o stavu države koja ne samo da se nije odrekla dijela zarade, nego ostvaruje rekordne zarade na tuđem radu. Nakon stabilizacije cijena, država se može odreći dijela koji prikuplja od prodaje naftnih derivata i tako stvarno pomoći i građanima i tvrtkama.

Pozivamo vladu da objavi podatke o prihodima državnog proračuna iz trošarina i poreza na naftne derivate u zadnjih godinu dana i da hrvatskim građanima objavi iznos koji su uzeli iz džepova građana.

Još jednom pozivamo na razum, da se prestanu uništavati poduzetnici i njihovi zaposlenici u Hrvatskoj. Za jeftinije gorivo država se mora odreći dio sada rekordnih zarada. Građani moraju biti svjesni da bi bez državnih nameta benzin koštao 4 kune a dizel 5 kuna. Za skupe derivate krivi su isključivo trošarine i porezi države.

Ključne riječi

Komentara 2

ZO
Zoran
15:04 03.01.2023.

A di bi ti silni milijuni završili? Za kupnju jahti ili nečeg sličnog,sigurno nebi u džepovima radnika. Nikad vam dosta bando profiterska.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije