Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PONOVNO REKORDNO

Janaf u prva tri mjeseca zaradio 68,5 milijuna kuna, trećinu više nego lani

07.07.2014., Zagreb -  Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak u nazocnosti ministrice graditeljstva i prostornog uredjenja Anke Mrak Taritas, pustio je  u pogon obnovljen i moderniziran JANAF-ov Terminal Zitnjak.Dragan Kovacevic, Ivan Vrdoljak, Anka Mrak Tar
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/3
27.04.2017.
u 15:15

U prva tri mjeseca ove godine Janaf je uložio 83,7 milijuna kuna, a ima ugovorenih radova za 341 milijun kuna

Janaf je u prvom tromjesečju ostvario neto dobit u iznosu od 68,5 milijuna kuna, što je za 27,5 posto više nego u istom razdoblju lani, a 38,7 posto više od plana. Državna tvrtka koju vodi Dragan Kovačević ponovno bilježi rekordan rezultat, a već tri godine raste joj dobit.

Rasli su i ukupni prihodi tvrtke pa je tako u tri mjeseca tvrtka uprihodila 182,7 milijuna kuna, što je za 4,2 posto više od prvog lanjskog kvartala, dok su istodobno ukupni rashodi smanjeni za 8,4 posto, na 99,2 milijuna kuna.

Na međunarodnom tržištu ostvareno je 128,2 milijuna kuna ili 71,3 posto prihoda od temeljne djelatnosti. Janaf je u prvom tromjesečju transportirao ukupno 1,7 milijuna tona nafte, što je 29,5 posto više nego godinu prije, od čega čak 1,3 milijuna tona nafte za inozemne kupce.

U prva tri mjeseca ove godine Janaf je uložio 83,7 milijuna kuna. Ugovoreni a neizvršeni radovi i usluge do kraja ožujka ove godine iznose 341,8 milijuna kuna.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije