Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TURIZAM

J. Kosor: Najbolja turistička sezona dosad u Hrvatskoj

kosor, bajs (1)
Foto: Goran KovačićPIXSELL
1/4
08.09.2010.
u 16:03

Najveći porast u turističkim noćenjima i dolascima u odnosu na prošlu godinu bilježe dalmatinske županije.

Ovo je najbolja turistička sezona u prvih osam mjeseci u Hrvatskoj dosad, ali sezona nije gotova, imamo još četiri mjeseca i moramo zapeti da 2010. godina u cjelini bude rekordna i najbolja - rekla je u Opatiji premijerka Jadranka Kosor nakon što je kao predsjednica Vladina povjerenstva za koordinaciju i praćenje turističke sezone 2010. poslušala podatke o turističkom prometu u svim jadranskim županijama.

Kao i premijerka, i ministar turizma Damir Bajs pozvao je da se sezona koju je dosad ocijenio dobrom predano odradi do kraja kada će se pokazati pravi rezultat. Inače, u usporedbi s konkurentskim zemljama, Hrvatska je zemlja u kojoj se gosti zadržavaju dulje nego je to europski prosjek, a, kazao je Bajs, svaki 50. turist u Europi dođe u Hrvatsku. Najveći porast u turističkim noćenjima i dolascima u odnosu na prošlu godinu bilježe dalmatinske županije.

Predsjednica Vlade, zadovoljna pokazateljima o turističkom prometu na Jadranu: 51,7 milijuna noćenja što je šest posto više nego lani i 8,2 milijuna turističkih dolazaka, tri posto više nego prošle godine, kazala je i da je jedan od razloga uspješnosti što se u turističku 2010. godinu ušlo pravodobno s nizom novih Vladinih mjera što će se napraviti i za sljedeću sezonu.

Kolika će na kraju biti zarada od turizma, zasad nije htjela procjenjivati. Najavila je i daljnja ulaganja u infrastrukturu koja se, primjerice autocesta, pokazala važnim čimbenikom u rastu turističkog prometa pa je potvrdila da se unatoč krizi projekt Pelješkog mosta nastavlja.

- Otežano i usporeno, ali mi ćemo most završiti - rekla je Kosor. Vlada intenzivno radi i na rješavanju problema prodaje objekata MORH-a. Premijerka je najavila i rješavanje očekivanog pada zaposlenosti nakon sezone novim Vladinim paketom za lakše investiranje.

Ključne riječi

Komentara 161

OB
-obrisani-
21:31 08.09.2010.

Znam ja što boli ove jugonostalgičare. Ne mogu više razmijeniti 200 DM pa se *ur*iti mjesec dana po Jadranu. :) Sad više ne mogu biti face u svom selu.

OB
-obrisani-
21:48 08.09.2010.

dakle dete talijana predmnijeva da je bravar ŽIVIO MARŠAL TITO! predmnijeva on svašta samo mu je žao što maršal nije bio portir

OB
-obrisani-
23:12 08.09.2010.

pokraj karašice koje lad i mir evivici, zelčin

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije