Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Ina će do kraja ožujka izdati 200 mil. eura konvertibilnih obveznica

Nije nam na kraj pameti izdavanjem ovih obveznica omogućiti nekome da stekne većinski paket. Bit će potpisan protokol u kojemu će jasno stajati kako će se i kada moći konvertirati te obveznice - rekao je potpredsjednik Vlade Ivan Šuker.
18. siječnja 2010. u 13:53 13 komentara 16 prikaza
sjedica GSV-a
Foto: Slavko Midžor/PIXELL

Ina će do kraja ožujka izdati 200 milijuna eura konvertibilnih obveznica, od kojih će 100 milijuna konvertirati država i institucionalni ulagači, a 100 milijuna Ina i MOL. Nije nam na kraj pameti izdavanjem ovih obveznica omogućiti nekome da stekne većinski paket. Bit će potpisan protokol u kojemu će jasno stajati kako će se i kada moći konvertirati te obveznice - odgovorio je na novinarski upit potpredsjednik Vlade Ivan Šuker nakon sastanka Gospodarsko-socijalnog vijeća istaknuvši kako će obveznice biti izdane najvjerojatnije na četiri ili pet godina.

GSV je raspravljao o pretpristupnom ekonomskom programu do 2012. godine koji je izrađen prema projekcijama rasta BDP za 2010. od 0,5 posto i za 2012. od 3,5 posto te uz stopu anketirane nezaposlenosti od 9,1 posto. Poslodavci su podržali su PEP.

Predstavnik poslodavaca, potpredsjednik GSV-a Ivica Mudrinić, kazao kako je taj dokument  "u skladu s aktualnom ekonomskom politikom koju treba promijeniti". Naglasio je kako Hrvatskoj nedostaje dugoročna strategija te kako se država treba pripremiti za rast i razvoj.

Šuker nije komentirao najave Emila Tedeschija koji je u medijima kazao kako ima dovoljno novca za kupnju Podravke kazavši kako Vlada službeni stav o tome još nije objavila.

President Donald J. Trump and First lady Melania Trump return to the White House
Nije joj prvi put
Nakon debate kamere su snimile ovo neobično ponašanje Melanije Trump
Advanced Driver Assistance Systems
CVH
Kako funkcioniraju napredni sustavi za podršku vozaču pri upravljanju vozilom (ADAS)?
 • -obrisani-:

  .........Vlada tolerira rastrosnost i nered u lokalnoj samoupravi kao i u cijeloj drzavi nema reda, ne postuju se zakoni, cvate KRIMINAL i KORUPCIJA i drzava propada a nesposobna vlada na celu sa nesposobnom JACOM vlada u tom neredu u kojemu ... prikaži još!mu nitko ne snosi ni trunku odgovornosti za svoja nedjela.

 • Avatar drInternet
  drInternet:

  Kalmeta će maznut deset posto što mu je dovoljno da kupi Katering Zagrebačkog aerodroma.

 • andrijacatch:

  Gdje će se moći kupiti te obveznice? Što to znači da će država konvertirati 100 milijuna? Ja bih isto malo konvertirao ako je to dobro.