Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
akvizicije

Heineken 
i Carlsberg žele kupiti Pivovarnu Laško

Carlsberg Croatia
Marijan Sušenj/PIXSELL
08.12.2014.
u 10:00

Većinski vlasnici Pivovarne Laško su banke, kojima PL istodobno duguje više stotina milijuna eura, te državni fondovi

        Za dokapitalizaciju slovenskog proizvođača mineralnih voda i piva Pivovarna Laško (PL) stiglo je sedam obvezujućih ponuda, a među ostalima su ih dale pivovare Heineken i Carlsberg, zainteresirane za njene pivovare Laško i Union, te više investicijskih fondova, objavio je mariborski dnevni list Večer.

Slovenska tvrtka koja zbog zaduženosti prodaje svoj udio u Radenskoj te u medijskoj industriji, dokapitalizaciju u ukupnoj visini 75 milijuna eura namjerava zaključiti do sredine iduće godine. Trenutačna vrijednost dionice PL-a na Ljubljanskoj burzi iznosi 26 eura, a ponude koje za nove dionice daju investitori, po neslužbenim podacima, kreću se od 8 pa sve do 27 eura za dionicu, piše list. U procesu dokapitalizacije izabrani partner morat će objaviti i ponudu za preuzimanje, s čime bi se morali složiti vlasnici najmanje 50 posto dionica PL-a.

Većinski vlasnici Pivovarne Laško su banke, kojima PL istodobno duguje više stotina milijuna eura, te državni fondovi.    

>>  Slovenska Pivovarna Laško izlazi iz vlasništva pet poduzeća

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije