Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Euromoney

HBOR i ABC International Bank potpisali sporazum o suradnji

\'obzor zagreb...04.06.2007. ...anton kovacev...pred. uprave hbor... Foto:Antonio Bronic\'
Antonio Bronić/Pixsell
19.01.2011.
u 13:45

ABC International Bank (ABCIB) pripada arapskoj bankarskoj grupi poznatoj pod nazivom ABC

Hrvatska banka za obnovu i razvitak i ABC International Bank (ABCIB) potpisale su na konferenciji Euromoney u Beču sporazum o poslovnoj suradnji koji će doprinijeti jačanju uspostavljene zajedničke suradnje, ali i jačanju gospodarske suradnje između Republike Hrvatske i islamskih zemalja, priopćeno je iz HBOR-a..

Predviđena suradnja odnosi se na mogućnost sufinanciranja i zajedničkog financiranja izvoznih projekata. Sporazumom je također predložena suradnja na području razmjene znanja i iskustava organiziranjem međusobnih posjeta, seminara, radionica i drugih događanja. Uspostavljanjem suradnje s ABC International Bank HBOR hrvatskim izvoznicima otvara mogućnost za lakši i sigurniji nastup na tržištima islamskih zemalja.

ABC International Bank (ABCIB) pripada arapskoj bankarskoj grupi poznatoj pod nazivom ABC, a utemeljena je 1980. godine i međunarodna je univerzalna banka sa sjedištem u Manami u Bahreinu. Njezina je mreža poslovanja razgranata u 22 zemlje širom svijeta. Glavni dioničari ABCIB-a su Središnja banka Libije (Central Bank of Libya) – 41,65 posto, investicijska ustanova Kuvajta (Kuwait Investment Authority) – 29,69 posto i investicijska ustanova Abu Dhabija (Abu Dhabi Investment Authority) – 17,72 posto.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije