Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Glavni savjetnik MOL-a: Otvoreni smo za prodaju svog udjela u Ini

Oba vlasnika već godinama se ne slažu oko strategije kompanije, uključujući sudbinu sisačke rafinerije, zaključuje Portfolio.hu.
31. listopada 2017. u 10:26 4 komentara 707 prikaza
MOL
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Mađarska naftna i plinska kompanija Mol otvorena je za prodaju svog udjela u Ini, no dok se to ne dogodi, nastavit će upravljati Inom najbolje što zna, kazao je Pal Kara, glavni savjetnik za Mol grupu u intervjuu za mađarsku javnu televiziju M1 u ponedjeljak.

Arbitraža s MOL-om U sporu se išlo površno i bez pripreme

Odbor direktora Mola objavio je u 2013. da će Ina ili upravljati Inom na načelima tržišne ekonomije ili će mađarski udjel trebati biti iskupljen, podsjetio je Kara, a prenosi mađarski portal Portfolio.hu.

Situacija se nije promijenila i Mol ostaje otvoren za pregovore, čekajući prijedlog hrvatske strane "s velikim strpljenjem i poštovanjem".

Portfolio navodi riječi čelnika ruskog Rosnjefa Igora Sečina u intervjuu Jutarnjem listu u subotu da bi ruska kompanija mogla preuzeti Molovo mjesto kao dioničara u Ini, ako hrvatska Vlada traži novog strateškog partnera.

Mol posjeduje tek nešto manje od polovine dioničkog udjela u Ini, no ima upravljačka prava u toj kompaniji. Hrvatska država drugi je veliki dioničar, sa 44,8 posto udjela.

Oba vlasnika već godinama se ne slažu oko strategije kompanije, uključujući sudbinu sisačke rafinerije, zaključuje Portfolio.hu.

MOL Kronologija INA-MOL Kako je nakon 14 godina problema, pregovora, političkih sukoba došlo do gubitka spora MOL NAKON GUBITKA Troškovi izgubljenog spora protiv MOL-a 4,5 milijuna kn Zoltan Aldott Financijsko izvješće Ina grupa: Neto dobit skočila 274 posto na 1,2 milijarde kuna
Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
 • Avatar __MAX__
  __MAX__:

  Zlocinacka organizacija HDZ prodala Maadjarskoj nacionalnoj kompaniji svoju nacionalnu i stratesku kompaniju. Prodala upravljacka prava za 15 mil EUR. Treba vas proganjati lopovi ne koruptivnim sudstvom vec fizicki. Vi ste elementarna nepogoda najvise kategorije. HDZ LOPOVI!!!

 • Avatar Matija22
  Matija22:

  treba sanaderu dati račun za otkup ine

 • Stipan:

  INA treba Hrvatskoj da vladajući iz nje izvlače novac isto kao i prije u bivšoj državi .