Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pal Kara

Glavni savjetnik MOL-a: Otvoreni smo za prodaju svog udjela u Ini

MOL
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/4
31.10.2017.
u 10:26

Oba vlasnika već godinama se ne slažu oko strategije kompanije, uključujući sudbinu sisačke rafinerije, zaključuje Portfolio.hu.

Mađarska naftna i plinska kompanija Mol otvorena je za prodaju svog udjela u Ini, no dok se to ne dogodi, nastavit će upravljati Inom najbolje što zna, kazao je Pal Kara, glavni savjetnik za Mol grupu u intervjuu za mađarsku javnu televiziju M1 u ponedjeljak.

Odbor direktora Mola objavio je u 2013. da će Ina ili upravljati Inom na načelima tržišne ekonomije ili će mađarski udjel trebati biti iskupljen, podsjetio je Kara, a prenosi mađarski portal Portfolio.hu.

Situacija se nije promijenila i Mol ostaje otvoren za pregovore, čekajući prijedlog hrvatske strane "s velikim strpljenjem i poštovanjem".

Portfolio navodi riječi čelnika ruskog Rosnjefa Igora Sečina u intervjuu Jutarnjem listu u subotu da bi ruska kompanija mogla preuzeti Molovo mjesto kao dioničara u Ini, ako hrvatska Vlada traži novog strateškog partnera.

Mol posjeduje tek nešto manje od polovine dioničkog udjela u Ini, no ima upravljačka prava u toj kompaniji. Hrvatska država drugi je veliki dioničar, sa 44,8 posto udjela.

Oba vlasnika već godinama se ne slažu oko strategije kompanije, uključujući sudbinu sisačke rafinerije, zaključuje Portfolio.hu.

Komentara 4

Avatar __MAX__
__MAX__
12:06 31.10.2017.

Zlocinacka organizacija HDZ prodala Maadjarskoj nacionalnoj kompaniji svoju nacionalnu i stratesku kompaniju. Prodala upravljacka prava za 15 mil EUR. Treba vas proganjati lopovi ne koruptivnim sudstvom vec fizicki. Vi ste elementarna nepogoda najvise kategorije. HDZ LOPOVI!!!

Avatar Matija22
Matija22
12:31 31.10.2017.

treba sanaderu dati račun za otkup ine

AD
adrad
12:37 31.10.2017.

Čekajte ljudi pa ima tu još što da se ukrade. Ono su ukrali "oni" HDZ-ovci i pokoji SDP-ovac, ovi još nisu pa da i njima damo šansu. Nema smisla da sada ovima ne damo da kradu. Stečena prava su stečena prava i u to se ne dira. Možda ovi unaprijede svoje lopovske vještine do razine da se to ne primijeti, a onda ćemo ih poslati u EU da tu vještinu tamo usavrše do savršenstva. Nadam se da će završiti u Haagu, kad već u Remetincu nema mjesta. A mi u kući već pričamo engleski i spremamo se za Australiju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije