Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izgubljeno povjerenje ulagača

Đuro Đaković grupa zaustavila dokapitalizaciju

16.05.2017.
u 07:15

Zbog Agrokora je situacija na tržištu kapitala loša pa su analitičari i predvidjeli da će ulagači biti oprezni u davanju novca

Uprava Đuro Đaković grupe izvijestila je jučer dioničare i javnost o obustavi postupka povećanja temeljnog kapitala, odluke koju je donijela Glavna skupština društva krajem ožujka. Do obustave je došlo, kako stoji u priopćenju objavljenom na Zagrebačkoj burzi, zbog nemogućnosti dostizanja minimuma izdanja od 5 milijuna dionica.

Razlog su, kažu, “poteškoće u funkcioniranju tržišta kapitala, izazvane značajnim financijskim poremećajima, što je imalo za posljedicu neodlučnost prije svega inozemnih, ali i domaćih institucionalnih ulagatelja i nedovoljno vremena za adekvatnu analizu svih rizika potencijalnog ulaganja”. Da bi ishod mogao biti takav, predviđala je ovih dana financijska zajednica. Situacija koju je uzdrmao Agrokor stvorila je nepovjerenje među ulagačima. I stoga su tvrdili da vrijeme za dokapitalizacije nije dobro.

S prikupljanjem kapitala u predviđenom iznosu od 600 i 750 milijuna kuna kreće i Arena Hospitality Group pa će biti zanimljivo vidjeti i njihov ishod, bez obzira na to što je riječ o zvučnom imenu na turističkoj sceni. Neki burzovni analitičari komentiraju kako su možda institucionalni ulagači, poput mirovinskih fondova, izbjegli ulaganje u državni Đuro Đaković i sačuvali novac za Arenu. 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije