Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mito i pranje novca

Bivši zaposlenik Applea kriv za prodaju informacija dobavljačima

hands-on ipad09
Flickr CC
01.03.2011.
u 10:12

Paul Devine optužen je za prodaju povjerljivih informacija partnerima, nakon čega su oni mogli pregovarati po povlaštenim uvjetima. Priznao je da su njegove "akcije" Appleu nanijele štetu veću od dva milijuna dolara

Bivši zaposlenik Applea Paul Devine proglašen je krivim na sudu u San Joseu za brojne kriminalne radnje, među kojima su prijevara, pranje novca i primanje mita od azijskih dobavljača. 

Devine je optužen za prodaju povjerljivih informacija partnerima, nakon čega su oni mogli pregovarati po povlaštenim uvjetima. Priznao je da su njegove "akcije" Appleu nanijele štetu veću od dva milijuna dolara. Prevarant je u Appleu radio kao globalni direktor opskrbe od 2005. do 2010. godine. Kako prenosi BBC, uhićen je ljetos, nakon što je tvrtka otkrila inkriminirajuće mailove u kojima prihvaća da bude plaćen za insajderske informacije.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije