Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRI PRITUŽBE

Na Agrokorov status insolventnosti žalio se i Sberbank

Agrokor
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/4
02.08.2017.
u 13:38

Slovenski portal navodi da je Sberbankova žalba na odluku ljubljanskog suda očekivana, jer bi, postane li prvotna odluka suda pravomoćna, to značilo da Agrokorovi vjerovnici ne bi putem sudske ovrhe zbog dospjelih dugova mogli zaplijeniti njegov većinski udio u Mercatoru.

Nakon što se na odluku Okružnog suda u Ljubljani da prizna koncernu Agrokor status strane pravne osobe u postupku insolventnosti žalila slovenska vlada, to je učinio i ruski Sberbank, objavio je u srijedu slovenski portal Siol.net.

Slovenski sud je za taj portal potvrdio da su na njegovo rješenje o Agrokorovu statusu strane pravne osobe u postupku insolventnosti, izdano na zahtjev izvanrednog povjerenika za Agrokor Ante Ramljaka, do sada stigle tri pritužbe: jednu je podnijela slovenska vlada, a zaprimljena je i pritužba ruske banke Sberbank, te pritužba Sberbanka Ljubljana.

Na pitanje kad će odlučivati o žalbama, na Okružnom sudu u Ljubljani navode kako je to teško procijeniti, jer se o njima najprije mora očitovati Agrokorova uprava.

Slovenski portal navodi da je Sberbankova žalba na odluku ljubljanskog suda očekivana, jer bi, postane li prvotna odluka suda pravomoćna, to značilo da Agrokorovi vjerovnici ne bi putem sudske ovrhe zbog dospjelih dugova mogli zaplijeniti njegov većinski udio u Mercatoru.

Slovenska vlada je prošli tjedan svoju odluku o žalbi na rješenje ljubljanskog Okružnog suda argumentirala stajalištem da bi postupak insolventnosti Agrokora kao vlasnika 70 posto slovenskog trgovačkog lanca mogao ugroziti Mercator, te financijsku i socijalnu stabilnost Slovenije, s obzirom na važnost Mercatora kao poslodavca o kojemu ovisi više desetaka tisuća radnih mjesta.

Komentara 4

AN
antonelić
14:05 02.08.2017.

evo , tri puta sam pomno čitao članak i sada odgovorno tvrdim da je sve povezano ... i sberbanka i savudrijska vala i one rupe u sibiru , kriza u ukrajini ... samo naivni hrvati će se zapitati zašto baš merkator , ali mi osviješćeni domoljubi vidimo malo dalje , u budućnost ali i u prošlost ... da podsjetim vrle kolege komentatore : kad se pojavio pamflet " memorandum sanu " nitko nije razmišljao o predaji oružja civilne zaštite , samo račan i ekipa jugonostalgičara ... i na kraju smo ispaštali zbog toga ... zato sada ne dajmo merkator , ne dajmo našu ribu iz hrske savudrije , ne dajmo baranju ( belje ) rusima ... evo i ovi požar u splitu , kažu da je čovjek vario ... a ne kažu ime i prezime čovjeka , bojim se da je to ista grupa što je crtala svastiku na poljudu ... to su sve neprijatelji svega što počinje sa h ...

Avatar Feniks
Feniks
14:09 02.08.2017.

Ruske kamate od 10%. Neće moći ove noći.

TT
TTjac
18:17 02.08.2017.

Desničari i prokleti komunistički šovinisti svih boja uništavanju nas sustavno već 26 godina. Agrokor je finale, bit će puno suza!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije