Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uncharted

Ženski likovi preuzeli jednu od najutjecajnijih PlayStation franšiza

Uncharted
Foto: Sancta Domenica
1/4
18.09.2017.
u 10:08

Proširena je mogućnost skrovitog ubijanja neprijatelja, a akcijske scene nisu se mijenjale

Iako je poznati lovac na blago Nathan Drake u posljednjem nastavku planetarno popularnog PlayStation serijala Uncharted (Thief’s End) postao obiteljski čovjek, developeri Naughty Doga odlučili su avanturističku franšizu nastaviti s Nateovom pljačkaškom kolegicom i davnom ljubavi, Chloe Frazer.

Vrlo hrabra, ali uspješna promjena glavnog lika dala je najnovijem dijelu videoigre Uncharted: Lost Legacy svježu dinamiku među likovima i novi narativni smjer, ostajući pritom vjerna lopovskim avanturama i izazovima egzotičnih destinacija koje su obilježile “prave” nastavke serijala.

Besprijekorna grafika

Priča ovoga puta počinje u Indiji, u urbanoj ratnoj zoni koju će ubrzo zamijeniti karakteristični pejzaži naoko netaknute divljine kojima se likovi kreću gotovo komičnom lakoćom (free climbing u svim nastavcima “Uncharteda” graniči sa superjunačkim sposobnostima). Besprijekorna grafika i vizure zapanjujućeg krajolika indijske prašume natjerat će vas da provedete koji trenutak samo promatrajući slapove, slonove i prirodu dok će Chloe nerijetko i sama izvaditi mobitel kako bi okinula fotografiju za uspomenu. U misiji da pronađe mitsku Ganešinu kljovu u drevnom indijskom gradu Hojsali, Chloe upomoć priskače Nadine Ross, negativka iz prošlog nastavka na čiju će se dobru stranu teško naviknut igrači odani Drakeu.

U novoj inkarnaciji popularnog Uncharteda, akcijske scene sukoba ostale su iste, ali je proširena mogućnost potajnog ubijanja, skrivanja i rješavanja sukoba bez previše potrošenih metaka.

Kao novinu valja spomenuti Chloein talent obijanja brava te mogućnost korištenja pištolja s prigušivačem. Logički zadaci još su uvijek prisutni, ali u osjetno manjem broju, što je pak nadoknađeno kvalitetom izazova i težinom realizacije te, što je najvažnije, važnošću tih mini-misija za samu pozadinu i razvoj priče.

Uncherted: Lost Legacy je sažeta, slojevita i uzbudljiva igra čiju kralježnicu drže snažni likovi, duhoviti, pitki dijalozi i nepredvidiva radnja zbog koje se gameplay od 10 sati čini puno kraćim.

Zagriženi fanovi serijala zato se nakon ovog dodatka priči o Nathanu Drakeu i njegovim suputnicima nadaju i novom punokrvnom nastavku serijala čija su prva četiri dijela prodana u oko četrdeset milijuna primjeraka.

Čekamo novi Last of Us

Na žalost, informacije iz Naughty Doga sugeriraju da developeri koji svoju reputaciju velikim dijelom zahvaljuju upravo Unchartedu nemaju namjeru dalje razvijati svoj popularni serijal. Trenutačno su im, naime, pune ruke posla oko postprodukcije drugog dijela zombi horor-serijala Last of Us koji je postavio nove standarde u tom žanru, a čiji se nastavak već proglašava najočekivanijom PlayStation igrom ove godine.

Do tada, ostaje nam uživanje u najnovijem Unchartedu koji će, ako zaista bude zadnji nastavak serijala, ostati sasvim dostojna kruna na desetogodišnjoj vladavini te franšize žanrom pustolovne akcijske avanture 21. stoljeća.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije