Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAŠTITA PRIVATNOSTI

U masovnoj tužbi protiv Facebooka 25 tisuća ljudi traži po 500 eura

Max Schrems
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
09.04.2015.
u 23:07

Održano je prvo ročište na Zemaljskom sudu u Beču

Kada je sredinom prošle godine austrijski aktivist za pravo na privatnost Max Schrems pokrenuo grupnu tužbu protiv Facebooka u Irskoj zbog kršenja europskih zakona o zaštiti podataka i pozvao sve koji misle slično kao on da mu se priključe, vjerojatno nije ni sanjao da će to učiniti čak 25 tisuća korisnika te društvene mreže.

Ipak, suđenje u četvrtak nije započelo na sudu u Dublinu već u Beču, jer su irski sudovi bez jasnog obrazloženja odugovlačili s pokretanjem postupka.

Mnogi smatraju da se nisu željeli zamjeriti moćnom američkom internetskom divu. Svi koji su se do prvog ročišta održanog danas u Beču priključili tužbi od Facebooka traže 500 eura odštete, i to zbog korištenja podataka bez izravnog dopuštenja korisnika, sudjelovanja u NSA-ovu programu Prism, prosljeđivanja korisničkih podataka...

>> Tisuću Hrvata od Facebooka traži po 500 eura

>> 'Dao sam vlasniku Facebooka popust za kupnju zemlje, a on me izigrao'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije