Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obećao mu poznanstva

'Dao sam vlasniku Facebooka popust za kupnju zemlje, a on me izigrao'

Mark Zuckerberg
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
14.05.2014.
u 07:56

Mircea Voskerician developer je koji se u Kaliforniji bavi nekretninama. Marku Zuckerbergu prodao je zemljište, koje je već bio obećao drugome klijentu, kako bi vlasnik Facebooka u svom susjedstvu imao privatnost i mir. No, sad tvrdi da ga je Zuckerberg obmanuo jer nije ispunio obećanje da će mu pomoći davanjem informacija o bogatim biznismenima

Taj mladić kao da se nekome "zamjerio" – nakon što je krajem ožujka izgubio 3,1 milijardu dolara zbog pada vrijednosti svojeg "čeda" Facebooka, osnivač najpopularnije društvene mreže Mark Zuckerberg ovih dana je i meta tužbe jednoga poslovnjaka.

Mircea Voskerician je, naime, developer koji se bavi nekretninama, a koji se je Zuckerberga tužio za raskid ugovora u slučaju u kojem je autor Facebooka kupio zemljišta u okolici svojeg doma u kalifornijskom Palo Altu, kako bi oko sebe imao mir.

Prema pisanju Mercury Newsa, Zuckerberg je krajem 2012. i u 2013. platio basnoslovnih 43 milijuna dolara za 4 kuće uz svoj posjed u Crescent Parku, nakon što je saznao da Voskerician u blizini želi graditi.

No, ovaj tvrdi da Zuckerberg nikad nije ispunio svoje obećanje da će Voskericianu pomoći u upoznavanju s ostalim bogatim pojedincima koji bi se mogli zanimati za kupnju nekretnine preko njegove agencije.

Svoju je tužbu developer podnio sudu u Santa Clari, a Zuckerbergov odvjetnik taj je čin ocijenio bezvrijednim, napomenuvši kako je njegov klijent dao Voskericianu 1,7 milijuna dolara za pravo da kupi posjed iza svojega doma na Aveniji Hamilton.

Obje strane slažu se da je Voskerician već imao jednu ponudu za istu tu nekretninu i da je prijašnji vlasnik na "deal" i pristao, a Voskerician je to kazao i Zuckerbergu, nudeći mu da proda parcelu do svoje kuće, čime bi imao više prostora između svoje kuće i one na spornoj parceli.

No, umjesto toga, Zuckerberg je od Voskericiana htio kupiti pravo na parcelu u Aveniji Hamilton, kako bi sve mogao imati za sebe.

– Zuckerberg je istaknuo da nije htio gradnju u svojem dvorištu sljedećih 14 mjeseci i obećao je Voskericianu da će mu srediti poslove i uvesti ga u krug bogatih, a da mu zauzvrat Voskerician pomogne osigurati mir i privatnost – ističe se u tužbi. Developer se unatoč svemu složio i dobio od gazde Facebooka 1,7 milijuna dolara, a Zuckerberg je onda od susjeda kupio parcele za 4,8 milijuna...

Zato tužitelj sad tvrdi da je i njegov interes bio za parcelu dobiti puno više od 1,7 milijuna, ali je Zuckerbergu dao popust.
– Taj dečko razvija biznis na vezama i poznanstvima, i sve što je trebao učiniti jest uvesti moga klijenta i dati mu informacije o biznisu – kazao je Voskericianov odjevtnik David Draper.

Komentara 1

ZA
zagabria1
20:21 29.08.2014.

Koji mamlaz. Ako si bogat svaka se šuša želi okoristiti. Ovaj naivac je mislio da će mu najbogatiji Internet biznismen samo tako prepustiti veze i poznanstva sa bogatima. Koliko tupana na ovom svijetu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije