Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LEON CUPRA

Ovo je najsnažniji i najbrži serijski auto u povijesti Seata

Seat Leon Cupra
Foto: SEAT
1/8
08.01.2014.
u 11:34

Leon Cupra od 280 konjskih snaga do 100 km/h stiže za 5,7 sekundi

SEAT je predstavio Leon Cupru, sportsku inačicu svog kompakta, najsnažniji i najbrži serijski automobil u povijesti te španjolske marke.

Leon Cupra opremljen je motorom 2.0 TSI koji u različitim verzijama razvija 265, odnosno 280 konjskih snaga. Snažniji model s mjenjačem DSG od 0 do 100 km/h dolazi za 5,7 sekundi, a s ručnim mjenjačem za 5,8 sekundi, a najviša brzina je ograničena na 250 km/h. Model od 265 konjskih snaga ubrzava za 5,8 sekundi s DSG-om i 5,9 s ručnim mjenjačem.

Leon Cupra standardno je opremljen dinamičnom kontrolom šasije (DCC) koja omogućuje stvrdnjavanje ovjesa, blokadom diferencijala prednje osovine i progresivnim upravljačem. Unatoč boljoj opremljenosti, nova Cupra 55 je kilograma lakša od prethodnika.

Kako bi se sportska verzija izvana razlikovala od standardnog Leona, tu su veći otvori za zrak, svjetla u potpunosti izvedena u LED-tehnologiji, kotači od 18 i 19 inča, spojleri...

>> Vatreni sportski španjolac štedljivih dizelskih navika

Komentara 1

N1
Nešo.15
15:41 08.01.2014.

Ne najsnažniji, a najbolji i najpopularniji: CHEVROLET Cruze, RENAULT Megane i Alfa Romeo Giuliette.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije