Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Važno

Od sutra ovo morate imati u prometu ili ćete platiti 700 kn kazne!

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
1/19
14.11.2017.
u 07:14

Sve do 15. travnja 2018. zimska je oprema obvezna bez obzira na vremenske uvjete i stanje kolnika za sva vozila

Prvi pravi snijeg ove jeseni iznenadio je mnoge nepripremljene vozače, prouzročio više prometnih nesreća, najavio zimsku prometnu sezonu i podsjetio vozače, koji to još nisu učinili, da što prije svoje automobile opreme zimskim asortimanom.

A od sutra pa sve do 15. travnja 2018. zimska je oprema obvezna bez obzira na vremenske uvjete i stanje kolnika za sva vozila koja prometuju tzv. zimskim dionicama cesta u Hrvatskoj. Pod te zimske dionice spadaju sve hrvatske autoceste osim dalmatinske dionice A1 od Maslenice do Vrgorca i Istarskog ipsilona i ukupno 1523,3 km državnih cesta (osim Dalmacije, Primorja i Istre). Pod zimskom se opremom podrazumijevaju zimske gume na svim kotačima ili ljetne gume s najmanjom dubinom utora od četiri milimetra i s lancima za snijeg pripravnim za postavljanje na pogonske kotače.

1/11

Dakako, zimska je oprema obvezna i na svim ostalim cestama ako cestarska služba proglasi zimske uvjete na cesti, a to se čini kad je kolnik prekriven snijegom ili je na njemu poledica. Kazna od 700 kuna predviđena je za vozača koji nema zimsku opremu. Ne smije se zaboraviti i obveza čišćenja snijega s automobila prije vožnje.

Komentara 19

VI
Vioelo
08:14 14.11.2017.

Bilo bi dobro kada bi kaznjavali novinare ispod praga prosjecne pameti.

VI
Vito
08:08 14.11.2017.

asortiman - vukov pravopis francuske riječi - assortiment = izbor različitih oblika i vrsta robe ...; u užem smislu - izbor jednakih predmeta, a različitih vrsta --- u socijalističkom planiranju odnos količine pojedinih predmeta unutar jedne osnovne grupe proizvoda. __ dès que possible leurs voitures sont équipées de la gamme d'hiver. __ Čak i Francuzi ne koriste tu riječ u obavještavanju vozača što moraju imati u vozilu prilikom zimskih uvijeta na cesti.

Avatar istovari
istovari
08:29 14.11.2017.

Glupi novinski naslovi-zagonetke......originalno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije