Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zimski uvjeti

Promjena vremena: U Gorskom kotaru 10 cm snijega, na Sljemenu 4

Prvi veći ovosezonski snijeg otežava promet Gorskim kotarom
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
1/8
Autori: Hina, Vecernji list
13.11.2017.
u 12:19

Prema izvješću Hrvatskoga autokluba (HAK) u 10,30 sati, za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama trenutno nema otvorenog cestovnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci ili Istri i Dalmaciji te obrnuto

U Gorskom kotaru i Lici pada snijeg, kao i nošen vjetrom na širem području Pasjaka. Zimski su uvjeti na većini cesta, uključujući autocestu A6 Rijeka-Zagreb od Kikovice do Bosiljeva 2, staru cestu kroz Gorski kotar (DC3) i državnu cestu DC1 između Vaganca i Knina. Zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama.

DHMZ je u 7 sati ujutro objavio da u Crnom Lugu u NP-u Risnjak ima 4 centimetara snjega, na Delnicama 7 (od čega 3 cm novog snijega), u Pargu u Čabru 10 cm, a na Puntijarki u Zagrebu 4.

Prema izvješću Hrvatskoga autokluba (HAK) u 10,30 sati, za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama trenutno nema otvorenog cestovnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci ili Istri i Dalmaciji te obrnuto.

Prvi veći ovosezonski snijeg otežava promet Gorskim kotarom
1/18

U većem dijelu ostatka zemlje kolnici su mokri i skliski od kiše. U priobalju puše bura, povremeno s olujnim i orkanskim udarima. Mogući su odroni. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te da na put kroz gorja ne kreću bez zimske opreme. Na pojedinim cestama vozi se dodatno usporeno, zbog vozila zimske službe koja se kreću sporije, pa se vozače moli za strpljenje i razumijevanje.

Zbog vjetra je za sav promet zatvorena dionica Jadranske magistrale (DC8) Senj-Sveta Marija Magdalena. Samo za osobna vozila otvoreni su autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica (ograničenje brzine 40 km/h); dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, brza cesta čvor Čavle-čvor Kikovica (A6), dionica riječke obilaznice Škurinje-Orehovica, dionica Jadranske magistrale Novi Vinodolski-Senj (DC8) i Paški most. Zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila) na autocesti A7 Draga-Šmrika, dionici Jadranske magistrale Bakar-Novi Vinodolski (DC8) i na Krčkom mostu.

Prvi veći ovosezonski snijeg otežava promet Gorskim kotarom
1/15

Zbog zimskih uvjeta, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama: u Gorskom kotaru - autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo 2, stara cesta kroz Gorski kotar, DC3 Zdihovo-Vrbovsko-Kupjak-Delnice-Gornje Jelenje-Kikovica, DC32 Prezid-Delnice, DC42 Stubica-Ogulinski Hreljin, DC203 Brod na Kupi-Delnice, DC305 Parg-Čabar, DC501 Gornje Jelenje-Oštrovica-Meja, ŽC5094 Breze-Stalak, ostale lokalne i županijske ceste na području Čabra, Vrbovskog i Delnica.

U Lici i Zadarskoj županiji tabrana je na DC1 Vaganac-Korenica-Udbina-Ondić-Gračac-Palanka-Knin; DC23 Kapela-Žuta Lokva-Senj; DC25 Korenica-Bunić-Lički Osik; D42 u mjestu Poljanak; DC50 Špilnik-Korenica; DC52 Špilnik-Korenica, DC217 Ličko Petrovo Selo-GP Ličko Petrovo Selo; DC218 Bruvno-Mazin-Dobroselo; DC429 Selište Drežničko-Prijeboj, DC522 Udbina-čvor Gornja Ploča, ŽC5209 Brotnja-Srb.

Sljemenska cesta otvorena je za sav promet.

U prekidu su trajektne linije: Brestova - Porozina, Stinica-Mišnjak, Prizna - Žigljen, Zadar-Ist-Olib-Silba-Premuda, Zadar-Rivanj-Sestrunj-Zverinac-Molat, Split - Vela Luka, Dubrovnik - Lopud-Suđurađ;

brodska linija: Mali Lošinj – Unije – Susak i katamaranske linije: Rijeka - Rab - Novalja, Mali Lošinj - Rijeka, Ubli - Vela Luka- Hvar - Split, Korčula - Hvar- Split, Vis-Split-Vis.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije