Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPREMNI ZA SNIJEG I LED

Na skladištu 19.000 tona soli, a ulice će čistiti 264 ekipe

ralica
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
13.11.2017.
u 09:13

Radnici Zagrebačkih cesta zaduženi su za čišćenje 2589 kilometara prometnica, a sva vozila prije sezona prošla su provjeru

Svi oni koji baš i ne vole zimske radosti, a osobito neočišćene ceste, zasad mogu odahnuti jer iz Grada i Zagrebačkih cesta tvrde da su spremni za snijeg i poledicu. Na smotri Zimske službe otkrili su da na skladištu imaju 19.000 tona soli, a u rezervi još gotovo toliko. Od sljedeće srijede pa sve do sredine travnja iduće godine na održavanju prohodnosti cesta radit će ukupno 264 ekipe, pet više nego prošle sezone.

– Moramo biti spremni jer već od idućeg tjedna najavljuju kišu, a potom i snijeg u gradu. Ove godine za Zimsku službu rezervirali smo 40 milijuna kuna. Kamo sreće da nam pola tih sredstava ostane ili da ne trebamo trošiti. Bitno je da smo spremni – kazao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na smotri.

Ovaj put nije obećao da će snijeg “pojesti”, kao prije nekoliko godina, ali je rekao da s ekipom Zagrebačkih cesta “rade sve kako bi prestrašili snijeg i otjerali ga iz grada”. Direktor ZG cesta Ante Todorić naglasio je da su sva vozila i oprema prošli tehnički pregled i da su potpuno ispravni. Pojasnio je i kako su na snazi četiri stupnja pripravnosti koji ovise o vremenskim (ne)prilikama.

– Ukupno se rali i posipava 2589 km prometnica, od čega u prvoj razini prednosti 1097 km, a u drugoj razini 1492 km. Za određivanje stupnjeva pripravnosti Zagrebačke ceste dobivaju podatke od državnog Hidrometeorološkog zavoda. Što se čišćenja tiče, prioritet su bivše javne ceste, odnosno ceste s javnim prijevozom, pristupi bolnicama, školama, vrtićima, staračkim domovima, gradskim i državnim ustanovama, a onda sve ostale ulice – pojasnio je Ante Todorić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije