Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zašto je tako tražena

Maska za usne: isprobali smo zašto se ta mala kutijica razgrabi čim stigne u trgovine

Foto: Sandra Mikulčić
1/5
10.01.2024.
u 08:00

Očitu razliku već će prvog jutra korištenja vidjeti i osjetiti svatko tko se inače budi sa suhim usnama. Maska kroz čitavu noć usne hrani i štiti od isušivanja

Maska za oči, maska za kosu, maska za lice... Maska za usne? Da, i to je u ponudi više kozmetičkih brendova i ne samo da je u ponudi, već je trenutačno i jako tražena. 'Sve što nam stigne proda se odmah prvog dana, posebno od ovih popularnijih, povoljnijih marki', kazala nam je provadavačica u trgovini poznatog lanca drogerija, dm-u, pojašnjavajući prazne police. No, jednu od tih traženih kutijica ipak smo uspjeli pronaći te smo isprobali zbog čega je Essence Jelly Sleeping maska za njegu usana tako popularna. Vizualno, samo je to simpatično dizajnirana kutijica od naizgled skromnih 8 grama. No, tih osam grama proizvoda u biti će potrajati jer na usne je dovoljno nanijeti jako malu količinu.

VEZANI ČLANCI:

Maska za usne teksturom je poput melema, jako gusta. Boju na usnama ne ostavlja, tek lijepi sjaj. Valja je nanijeti navečer, prije spavanja, na čiste usne. Za razliku od klasičnih balzama za usne koje pred spavanje nanesemo, a ujutro se probudimo bez njih na usnama, maska za usne na usnama se i zadrži. Kroz čitavu noć usne hrani i štiti od isušivanja. Očitu razliku već će prvog jutra korištenja vidjeti i osjetiti svatko tko se inače budi sa suhim usnama, budući da tijekom noći u organizam ne unosimo vodu. Naravno, ta činjenica sama po sebi ne bi trebala dovesti do dehidracije, ali uz neki od dodatnih faktora – poput općenito nedovoljnog unošenja vode u organizam, pretople spavaće sobe, zraka isušenog radom radijatora, u zimskim mjesecima većom razlikom između vanjske temperature i one u interijeru, utjecaja hormona ili nekih lijekova... – rezultirat će suhim usnama nakon višesatnog spavanja. Dublje uzroke svakako valja potražiti te ih rješavati, a kratkoročno si možete pomoći maskom za usne, pokazalo je naše testiranje. Jer, inače suhe i ispucale usne ujutro nisu bile ni suhe ni ispucale.

Foto: Sandra Mikulčić

Maska se, kako smo kazali, na njima zadržala čitavu noć. Miris joj je ugodan, ali jako slab, nenametljiv pa ne smeta. Mogla bi se nanositi i tijekom dana, ali nije to potrebno, a ni praktično budući da je gusta, ostaje na usnama pa se tako preslikava i na čaše. Za dnevnu upotrebu puno su praktičniji uobičajeni balzami za usne.
Essence Jelly Sleeping maska za njegu usana stoji 3,10 eura. Na deklaraciji stoji da njeguje suhe i ispucale usne i to zaista i radi, pokazalo je naše testiranje. Veganski je to proizvod sa shea maslacem, vitaminom E i hijaluronskom kiselinom. Njemačka tvrtka proizvodi ga u Poljskoj.
* Stavovi izneseni u ovom tekstu su neovisna mišljenja ljudi koji su sudjelovali u analizi i nisu službeni stav Večernjeg lista.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije