Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uzdanica domaće proizvodnje

FOTO Zimi našim rukama treba dodatna zaštita: Testirala sam 3 Melemove kreme

01.12.2023.
u 14:44

U mojem testu našle su se Vitamin cream, Cold cream i Cica cream kreme za ruke. Iako se sve kvalitetne, Cica cream mi se posebno svidjela

Vitamin cream – hidratantna krema za sve tipove kože

Ova krema se jako brzo upija, ugodnog je mirisa i nježne teksture. Pogodna je za sve tipove kože, a kako ja na rukama imam vrlo suhu kožu, sjajan mi je osjećaj bio kako se brzo upila te koliko je njen nježan miris dugo trajao.

Krema dolazi u pakiranju od 50 mililitara, no kako je obogaćena vitaminskim kompleksom B3, B5 i E vitaminom, potrebna je uistinu mala količina da bi odradila svoj posao. Ne ostavlja masni trag, a koža na rukama uistinu izgleda mekše i zdravije. U sebi sadrži i kakaov maslac, navedeno je na deklaraciji, a to sigurno pomaže osjećaju ugode na rukama. Vitamini kojima je obogaćena pomažu u vezivanju vlage tako da krema stvarno ekspresno daje osjećaj ugode i olakšanja na koži. Za svoj eksperiment namazala sam kremu samo na jednu, lijevu ruku, kako bi testirala vidi li se ikakva razlika. Moram priznati da je razlika uistinu vidljiva već nakon nekoliko minuta. Ruka na koju sam stavila kremu bila je vidljivo zaglađena, a ruka na koju nisam stavila Melem, imala je na sebi vidljive sitne bore.

Cold cream – njegujuća krema za vrlo suhu kožu

U sebi sadrži 5% uree, pantenol i alantoin. Urea je tvar koja na sebe veže vodu te je zbog toga vrlo poželjna kao sastojak krema. Naime, urea opskrbljuje kožu vlagom i sprječava isušivanje, omekšava kožu te poboljšava njenu elastičnost. Vrlo blagotvorno djeluje na oštećenu, suhu te prhutavu kožu. Krema je nešto gušće teksture, ali i malo intenzivnijeg mirisa. Treba joj više da se upije nego vitaminskoj kremi, no definitivno će kožu činiti mekom i podatnom. Za hladnih dana ili za vrijeme skijanja, rado bi je imala uza sebe. Panthenol je predfaza vitamina B koji je nužan kod ubrzavanja regenerativnih procesa metabolizma u koži. Koliko je važan taj sastojak, najbolje govori činjenica je glavni sastojak krema za njegu osjetljive bebine kože. Djeluje protuupalno, regenerira te ubrzava zacjeljivanje rana. Alantoin je hidrolat i savršena je alternativa urei. Međutim, kako je u ovoj kremi visok postotak uree, može se reći da je krema dvostrukog djelovanja. Alantoin pomaže kod uklanjanja mrtvih stanica, sjajan je kod izglađivanja kože i zacjeljivanja rana. I stvarno, nakon svega nekoliko korištenja, vidljivo je da mi je koža na rukama bila zaglađenija i mekša. Za moj ukus, krema ima malo preintenzivan miris, no definitivno radi svoj posao jako dobro i sigurno sa mnom ide na skijanje u siječnju.

VEZANI ČLANCI:

Cica cream – obnavljajuća krema za ruke

Preporučuje se za njegu suhe, zahtjevne kože kojoj je potrebno trenutno olakšanje i umirenje. Njen recept temelji se na originalnoj Melem kremi, no obogaćena je kompleksom ceramida, gotu kole i vitamina E. I ova krema, kao i prethodne dvije, ima prepoznatljiv miris Melema te dolazi u ambalaži od 50 mililitara. Nježne je i lako upijajuće strukture te vjerujem da bi se vrlo lako mogla svidjeti svim ljubiteljima Melema. Inače, gotu kola se u ayurvedskoj medicini naziva i biljka čuvarica zdravlja. Pretežno raste na Himalaji, a jogiji je koriste kao esencijalnu hranu za vrijeme meditacije. U tradicionalnoj medicini, Svjetska zdravstvena organizacija, također joj daje ljekovita svojstva i smatra se da je posebno učinkovita kod cijeljenja kože. Niz kliničkih studija potvrđuje njeno regenerativno djelovanje na kožu, posebice u regeneraciji kože nakon operativnih zahvata. Djelatni sastojci gotu kole sprječavaju djelovanje grupe enzima koji razaraju kolagen i simultano stimuliraju sintezu kolagena, pa je iznimno popularna i u anti-age kozmetici.

Od testirane tri kreme, ova mi se nekako najviše svidjela, odnosno čini mi se da najviše odgovara mom tipu kože iako su I druge dvije vrlo ugodne. Kod Melem krema su stvari prilično jednostavne – kreme su, to znaju svi, uistinu kvalitetne, odličan je omjer cijene i kvalitete. Uz to, možete biti sigurni da će vas uvijek dočekati isti, prepoznatljiv miris Melema, jednak, a rijetki to znaju, od 1977. godine.

VIDEO Testiranje uređaja za gaziranje vode

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije