Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za trening i školu

Isprobali smo kratke tajice u rasponu od 3 do 35 eura, najbolje su one najskuplje

Foto: Sandra Mikulčić
1/6
31.08.2023.
u 08:00

Kratke tajice višestruko su iskoristiv odjevni predmet pa smo istražili kakve se i za koliko novca nude u trgovinama. Izbor za testiranje sveli smo na troje pamučnih i dvoje većinski od poliestera

Za trening, tjelesni odgoj u školi ili jednostavno – za šetnju dok to još vrijeme dopušta. Kratke tajice višestruko su iskoristiv odjevni predmet pa smo istražili kakve se i za koliko novca nude u trgovinama. Izbor za testiranje sveli smo na troje pamučnih i dvoje većinski od poliestera. Od njih su Nikeove igrom slučaja korištene najviše, najduže, dok su preostala četiri para po deset dana nošena i po tri puta oprana.

New Yorkerove FB Sister kratke tajice platili smo 5,99 eura. Kik svoje, brenda Janina, cijeni iznenađujuće povoljnih 2,99 eura. Takko Page One kratke tajice stoje 8,99 eura. Ove troje sportske hlače istog su sastava - 95 posto pamuk, 5 posto elastan – ali materijal ni za vidjeti ni po opipu nije jednak. Najtanje su ove najjeftinije, razumljivo. Kod njih je najjednostavnije izveden struk, tek tanka guma provedena ispod tanke tkanine. Veličinom odgovaraju standardu, pa je kupnju moguće obaviti i bez probe. Kikove kratke hlače za sportske aktivnosti valja nositi na tamno donje rublje, jer će se svijetlo kroz njih nazirati. Nakon deset dana nošenja i tri pranja mjestimice su se razvukle, a na mjestima dodirivanja s unutarnje strane bedara stvorile su se male pamučne kuglice, mucice. Uglavnom, vrijede koliko su i plaćene. Prati ih treba na 30 stupnjeva, dolaze iz Bangladeša.

Takko Page One tajice među onima su koje su nam se svidjele na prvu, zbog lijepog širokog struka. Ugodan pamučni materijal nije razočarao – ne prozire se, dovoljno je rastezljiv i naše testiranje na njemu nije ostavilo traga. Ugodne su za nošenje, po deklaraciji perive na 30 stupnjeva. Stigle su iz Indije. Razočarali su nas slabo elastični šavovi, a posebno nedovoljno rastezljiv struk. Preko bokova tajice idu na knap, morali smo ih pažljivo navlačiti, a u struku su malo preširoke. Dakle, krojem odgovaraju damama kojima je manja razlika između opsega bokova i opsega struka.

Takko Page one tajice među onima su koje su nam se svidjele na prvu, zbog lijepog širokog struka. Odgovarat će damama s manjom razlikom između opsega struka i bokova
Foto: Sandra Mikulčić

New Yorkerove FB Sister tajice po cijeni od 5,99 eura nemaju tako lijepi struk, ali nije ni neugledan. Ravnomjeran je, malo širi pa djeluje korektno. Prozirne uopće nisu, rastezljive su dovoljno, šavovi nisu popucali. Peru se na 30 stupnjeva, proizvedene su u Bangladešu. Pamučne tajice ugodne su za nošenje, nisu se razvukle tijekom našeg testa, ali jasno je da ovdje govorimo o različitim sklonostima – netko je skloniji pamuku, netko drugi pak teži materijalima koji i teksturom asociraju na fizičku aktivnost. Ove pamučne dobar su izbor i za šetnju za toplih dana i za sate tjelesnog odgoja i za odlazak u teretanu tijekom čitave godine. Nemamo primjedbi kad je riječ o kategoriji pamučnih kratkih tajica.

Dechatlon svoje Domyos kratke tajice za kardiofitnes cijeni 8,49 eura. Bilo je nužno uzeti broj veće
Foto: Sandra Mikulčić

Dechatlon svoje Domyos kratke tajice za kardiofitnes cijeni 8,49 eura. Bilo je nužno uzeti broj veće i one nisu sastava 95 posto pamuk, 5 posto elastan, već na deklaraciji piše 83 posto poliester, 17 posto elastan. Prati se smiju i na 40 stupnjeva, što iznenađuje s obzirom na udio elastana. Proizvedene su u Bangladešu. I ovdje nam se odmah svidio ženstveno skrojen visoki struk. Materijal je čvrst i umjereno elastičan. Dobro stisnu, štoviše, lijepo i oblikuju tijelo. Uopće nisu prozirne. Kako smo već naveli, svakako treba uzeti broj veće, a preporučljivo ih je probati prije kupnje. U bokovima su dosta uže od očekivanoga. Odličan su izbor za sve fitness aktivnosti kroz cijelu godinu, ali ne računajte na njih kao na odjeveni predmet za boravak na većim temperaturama jer će vam biti prevruće. Ovo su baš kratke hlače za vježbanje. Kao i sve ostale, nosili smo ih deset dana, oprali tri puta i nikakvi tragovi na njima nisu vidljivi. Definitivno dobra vrijednost za uloženi novac.

Nike Dri-Fit kratke tajice, očekivano, generalni su favorit, ali valja naglasiti da one stoje 34,90 eura
Foto: Sandra Mikulčić

Nike Dri-Fit kratke tajice generalni su favorit, ali valja naglasiti da one stoje 34,90 eura. I uz tu cijenu, teško ih je naći, bilo u fizičkim bilo u internetskim trgovinama, posebno u najtraženijim S i M veličinama. Visokog struka, sa širokom pasicom na kojoj je logo marke, lako se navlače, lijepo stisnu, lijepo prianjaju uz tijelo, ni najmanje se ne proziru. Na stražnjem dijelu pasice skriveni je džep, izvana neprimjetan. Veličina im je realna pa se bez problema mogu kupiti i online. Nike hlače izrađene su od 78 posto recikliranog poliestera, 22 posto elastana, Nikeovom Dri-Fit tehnologijom koja vlagu brzo odvodi s tijela te se materijal brzo suši. Ugodne su za nošenje i izvan sportskih prostora, iako su prvenstveno namijenjene vježbanju. Prozračne su i prilično rastezljive. One su od isprobanih jedine nošene dulje vrijeme, šest mjeseci, i jedini manji tragovi nošenja vidljivi su s unutarnje strane, na struku. Gledamo li na njih kao na odjevni predmet koji ćemo nositi duže od par mjeseci – što bi tako i trebalo biti, ako se tajice ne kupuju baš za mlađe dijete – Nikeove su solidna investicija. Ako dvojite zbog cijene, a tražite čvršće kratke hlače za vježbanje, Dechatlonove su dobra alternativa. Od pamučnih, biramo New Yorkerove.

Komentara 1

PO
poluvodič
09:28 31.08.2023.

Erima nekih 25 eura, na popustu se može naći za 10 nekad, najbolji omjer kvalitete i cijene. Nosim redovito ispod šorca ;)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije